Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
IndyCar Series

Voormalig assistent Hamilton 'verliefd' na vertrek uit F1

Na al die jaren aan de zijde van Lewis Hamilton heeft Angela Cullen nu een nieuwe liefde gevonden.

Angela Cullen IndyCar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Angela Cullen

Angela Cullen is naar eigen zeggen 'verliefd' geworden op IndyCar nadat ze nieuwe functie aannam als performance manager van de Nieuwe-Zeelander Marcus Armstrong.

Nadat ze jarenlang met Lewis Hamilton werkte in de Formule 1, nam ze jaar vrijaf om uiteindelijk terug te keren in de autosport aan de zijde van Armstrong. Dat was echter nooit helemaal de bedoeling, zo vertelt ze in gesprek met IndyCar zelf.

"Ik wás nieuw in de wereld van de autosport en begon direct in de Formule 1. Ik werkte zeven jaar lang samen met Lewis Hamilton en Mercedes en dat was een enorme leercurve voor mij. Ik leerde niet alleen over de sport, maar ook over wat er voor de coureurs bij komt kijken."

"Toen ik de Formule 1 verliet, dacht ik dat ik klaar was met motorsport. In zekere zin ging ik met pensioen. Maar na een jaar afwezigheid kwam ik via een gezamenlijke sponsor in contact met Marcus Armstrong. Ik begon met hem in de achtergrond wat te werken aan het mentale aspect", aldus Cullen, die vandaag de dag niet meer weg te denken is uit de IndyCar-paddock.

"We delen dezelfde waarden, zijn allebei gedreven en erg competitief ingesteld. Toen ik hem ontmoette vond ik het mooi dat we zoveel overeenkomsten hadden. Toen hij me vroeg of ik naar een race wilde komen, vond ik dat geweldig. Oh mijn God, ik werd direct geraakt door IndyCar. Het is zo gaaf en ik werd er gewoon verliefd op."

"Het racen is geweldig, de coureurs zijn geweldig en ik was echt onder de indruk van de expertise van iedereen in de paddock. Ik kwam hier aan om vervolgens niet meer weg te gaan."

Ook interessant:

Verstappen verliest belangrijke Red Bull-pionnen als vallende dominostenen

In de zomerstop van de Formule 1 staat het nieuws niet stil. Opnieuw vertrekt een belangrijke Red Bull-pion bij het team van Max Verstappen. Waar houdt dit op? Houdt dit überhaupt een keer op en wat betekent het voor de Nederlandse F1-vedette?

Bekijk je de podcast liever op YouTube, dan kan dat hier.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Coulthard kritisch op Verstappen: "Dat is erg ongebruikelijk"