Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voormalig Caterham F1-medewerkers vangen alsnog geld

Ruim tweehonderd werknemers van het voormalige Caterham F1-team hebben vier jaar na het faillissement van het team alsnog een deel van hun nooit uitgekeerde loon ontvangen.

Het zijn de curatoren van Smith & Williamson die naar 216 voormalig Caterham F1-werknemers een klein deel van het nooit uitgekeerde loon hebben overgemaakt. Het heeft enkele jaren geduurd, voordat dat mogelijk was, aangezien eerst alle bezittingen van het team verkocht dienden te worden.

Met de kleine vergoeding is de kous echter nog niet af. De curatoren moeten vorderingen van 25 leverancier in behandeling nemen die tezamen nog een bedrag van 76 miljoen euro willen zien, maar ook voor hen heeft Smith & Williamson goed nieuws. "De vooruitzichten voor deze schuldeisers zijn goed. We verwachten die betalingen binnen een half jaar uit te kunnen voeren", zo laten de curatoren weten aan Motorsport.com . In de korte historie van het team reden enkele Nederlanders voor Caterham F1. Giedo van der Garde (foto) was er racecoureur in 2013, Robin Frijns was op enig moment aan de formatie verbonden als testrijder.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"