Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Bernie Ecclestone

Voormalig F1-baas Ecclestone (88) bemoeit zich met ontevreden Grands Prix

Decennialang stond Bernie Ecclestone synoniem voor de Formule 1, en andersom. De nu 88-jarige Brit bekleedde tot begin 2017 de rol van supremo, de beleidsbepaler van de sport. Sinds Liberty Media de touwtjes in handen heeft moet Ecclestone langs de zijlijn toekijken.

Dat de piepkleine Brit daar moeite mee heeft, is andermaal gebleken. Ecclestone heeft zich uitgelaten over de storm die sinds maandagavond de Formule 1 in alle hevigheid te pakken heeft. Het blijkt dat meerdere Grand Prix-promotors ontevreden zijn met de manier waarop Liberty Media zaken doet.

"Ik vind het zeker zorgwekkend dat enkele Grands Prix dreigen te stoppen, maar ik denk niet dat we ons zorgen hoeven maken om de wedstrijd in Groot-Brittannië", sneert Ecclestone in de Franse krant L'Équipe. "Het zou me allerminst verbazen als Silverstone ergens in de komende week een nieuw, driejarig contract presenteert. Let wel, ik heb geen bronnen of iets dergelijks, ik zeg alleen maar dat het me niets zou verbazen."

"De wereld is veranderd sinds ik zeggenschap had over de Formule 1. Als de promotors ook maar het kleinste financiële probleem hadden, konden ze bij mij aankloppen. Ik was 24/7 telefonisch voor ze beschikbaar. Volgens mij is dat tegenwoordig niet meer het geval", doelt Ecclestone op de veelbesproken handelswijze van Liberty Media.

Dinsdagochtend bracht de FOPA, een belangenorganisatie waar zestien van de 21 Grand Prix-promotors aan zijn verbonden, een statement naar buiten waarin onvrede over de handelswijze van Liberty Media werd benoemd. Nadien waren meerdere Grands Prix er als de kippen bij om negatieve geluiden tegen te spreken - onder hen ook de Belgische, toen Racingnews365 hen naar hun kijk op het verhaal vroeg.

Volgens kringen rondom Ecclestone zou de hoogbejaarde Brit maar wat graag wederom een rol in de Formule 1 op zich nemen.ec