Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Las Vegas 2023

Voormalig F1-baas Ecclestone kraakt Grand Prix Las Vegas

Decennialang deelde hij de lakens uit in de koningsklasse van de autosport: Bernie Ecclestone. Ondanks dat hij niet meer aan het roer staat, bezoek hij nog maar al te graag een Grand Prix. Behalve die van Las Vegas, onthult de 93-jarige Brit.

Ecclestone Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vanaf de jaren zeventig tot een jaar of zes geleden was Bernie Ecclestone hét kopstuk van de Formule 1. Toen het Amerikaanse miljardenbedrijf Liberty Media in 2017 met een flinke zak poen op de proppen kwam, besloot Ecclestone zijn aandelen van de hand te doen. Daarnaast besloot hij nog iets: achter de geraniums gaan zitten, dat was niets voor hem.

Anno 2023 bezoekt The Bern nog zo nu en dan een race. Ook tijdens de Braziliaanse Grand Prix eerder deze maand was hij aanwezig. Tijdens dat weekend stelde NOS hem een aantal vragen, onder andere wat hij vindt van de Grand Prix van Las Vegas. De Brit gaf zijn ongezouten mening.

"Ik verheug me er niet op. Waarom niet? Omdat het niets met Formule 1 te maken heeft", zei Ecclestone. De Brit kan zich niet vinden in de hype rondom de race, die plaatsvindt in de entertainment-hoofdstad van de wereld. Dat is enigszins ironisch te noemen; Ecclestone was de persoon die er zelf voor zorgde dat de Formule 1 in 1981 en 1982 ook al in Sin City racete.

"Het is een wereldkampioenschap"

Hoewel Ecclestone de sprookjesomgeving die zijn opvolgers creëren in Las Vegas wat overdreven vindt, is hij wel van mening dat Liberty Media het al met al goed doet. Hoe Ecclestone de sport commercialiseerde met tv-rechten te midden van de jaren tachtig, doet de Amerikaanse partij dat met een moderne vorm van televisie: Netflix.

"Ik ben blij dat de sport zich over de hele wereld blijft ontwikkelen. Ik ben degene die de Formule 1 naar de rest van de wereld bracht. We strijden om een wereldkampioenschap, niet om een Europees kampioenschap. Het is goed dat dat zo blijft."

"Het was een bende"

Eén van de evenementen waar Ecclestone wél vol lof over spreekt, is de Grand Prix van Nederland. Komisch, aangezien hijzelf degene was die ervoor zorgde dat Zandvoort van de kalender verdween na 1985.

"Het was een bende", aldus Ecclestone over het circuit van Zandvoort. "Het circuit was slecht, en zo waren er meer in die jaren. Het is nooit echt één van mijn favorieten geweest." Maar dat alles is nu anders, ziet ook de 93-jarige Brit. "Het ziet er veel beter uit. De organisatie doet het goed. Het is vooral te danken aan Verstappen, maar er zijn genoeg anderen die hun bijdrage hebben geleverd. Je ziet het vaker, als het ene circuit de situatie wil verbeteren, wil het andere dat ook. Het helpt de sport."

Ook interessant:

Verstappen gaat all in voor GP Las Vegas

Maakt Verstappen zijn eigen geluk daar waar normaal toeval over het winst of verlies bepaalt? We gaan het zien, maar misschien kunnen de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers alvast een voorzet geven?

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Horner schept duidelijkheid over Newey-clausule in contract Verstappen