Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Voormalig F1-coureur: "Daarin komt hij nog te kort op Verstappen"

George Russell leek even op weg om de Grand Prix van Canada te winnen, maar tijdens de race slaagde de Mercedes-coureur er niet in zijn pole te verzilveren. Voormalig Formule 1-coureur Christian Danner merkt echter op dat de Brit zijn eigen ruiten in lijkt te gooien.

Verstappen Russell race Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Canada werd een waar spektakel voor de fans, terwijl de coureurs juist hard aan de bak moesten om het weekend tot een goed einde te brengen. Een aantal teams werden geconfronteerd met een flinke achterstand ten opzichte van de concurrentie, maar Mercedes wist vriend en vijand juist te verrassen met een knappe pole tijdens de kwalificatie.

George Russell slaagde er echter niet in zijn pole te verzilveren en dat kwam mede door een aantal fouten die hij enkel zichzelf aan kan rekenen. Ook voormalig Formule 1-coureur Christian Danner merkt dat Russell bepaalde kwaliteiten nog mist, die winnaar en drievoudig wereldkampioen Max Verstappen wél aan de overwinning hielpen. 

"George irriteerde zich in Canada ongetwijfeld het meeste aan het feit dat hij zich aan zichzelf moest ergeren. Hij realiseerde zich duidelijk dat hij echt goed op weg was, maar gooide het uiteindelijk zelf weg. Er had echt meer ingezeten en ik denk dat het dan ook juist is om de vergelijking met Max Verstappen te maken. Want mensen die intelligent zijn en ervoor open staan om zich verder te ontwikkelen, zoals Verstappen, hebben echt een voorsprong. Dat zie ik ook bij Russell."

Danner vervolgt: "Hij is wat onstuimig geweest en hij maakt nog te veel fouten, maar er is nog genoeg ruimte voor verbetering. Hij heeft nog genoeg potentie om te benutten, maar heeft nu juist kalmte nodig om dat te verwezenlijken. Dan zal hij het voorbeeld van Verstappen vanzelf volgen: het vlekkeloze rijden tijdens een Grand Prix, daarin komt Russell nog te kort op Verstappen. Misschien is hij nog iets té ongeduldig, maar daar kan hij aan werken."

Volgende stap

Volgens de voormalig coureur weet ook teambaas Toto Wolff dat Russell de potentie heeft om die fouten weg te werken. "Wolff zei het eerder al, maar hij kent Russell als geen ander. Dat is niet heel gek, want ze wonen zelfs naast elkaar in Monaco en dus zien ze elkaar ook buiten de baan nog regelmatig. Ze kennen elkaar natuurlijk al heel lang en Wolff bemoeit zich vaak ook in de gesprekken over de radio."

"Hij geeft tussendoor weleens commentaar. Dan roept hij ineens dat Russell zich moet concentreren, omdat Wolff dan merkt dat hij zenuwachtig wordt en het gevoel krijgt dat hij in moet grijpen. Ik heb het idee dat als ze daar verder aan werken, dat ze Russell de mogelijkheid kunnen geven om zich over het algemeen verder te ontwikkelen. Hij zal daar vast wel overheen kunnen komen."

Ook interessant:

Was de Grand Prix van de Canada de leukste race van het seizoen? Misschien wel. Regen zorgde voor glibberige omstandigheden, spektakel en crashes, waarna Max Verstappen zich tot koning kroonde. Maar hoe cruciaal was deze zege nou voor de titelstrijd? Kom er maar in, Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers! 

Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership