Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Voormalig F1-coureur haalt uit naar 'wanhopige' Verstappen: "Drie zaken discutabel"

Voormalig Formule 1-coureur Jolyon Palmer heeft weinig goede woorden over voor Max Verstappen en zijn optreden in het gevecht met Lando Norris in Oostenrijk. Hij zag drie discutabele zaken van de Red Bull-coureur.

Norris Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vraag Jolyon Palmer naar de schuldvraag in de clash tussen Max Verstappen en Lando Norris en hij zal bij de Red Bull-coureur uitkomen, gewapend met een drietal argument. Hij zag drie aspecten van Verstappen die hij in het gevecht met Norris omschrijft als dubieus.

"Hij deed drie dingen die ik discutabel vond. De eerste keer al bewoog hij tijdens het remmen, waarmee hij zich in grijs gebied begeeft, maar tevens een gebied dat betrekking heeft op een regel die nota bene vanwege hem is ingevoerd."

"Punt twee is dat hij vasthield aan track position door van de baan te gaan. Dat zou niet mogen, aangezien Norris vóór Verstappen zat bij de apex en alle vier de wielen op de baan wist te houden. Max had in dit geval nooit de rem los mogen laten om voor Lando terug op de baan te komen."

Hij ziet in dat laatste een contrast met Norris, iets wat hij schaart onder het kopje 'respect', puntje drie. "Norris is agressief geweest, maar toonde daarbij wel steeds respect. Hij gaf niet voor niets de plek terug toen hij Verstappen buiten de baan inhaalde. Hij gaf die plek zelfs nog voor de DRS-lijn terug, waarmee hij aantoonde niet uit te zijn op spelletjes. Dat respect echter kreeg hij niet terug van Verstappen", aldus Palmer op F1 TV.

Advies aan Nederlandse Verstappen-fan

Aanvullend heeft Palmer nog wel een advies voor Nederlandse Verstappen-fans die de divebomb-acties van Norris veroordelen: "Kijk maar eens terug hoe Verstappen racet sinds hij in de F1 zit. Dit zijn júíst de Verstappen-acties. Denk bijvoorbeeld aan 2021. Hij gooit zijn auto vaak in een gat door van heel ver te komen. Dat is hoe hij zijn reputatie van harde races heeft opgebouwd."

Palmer wil het eigenlijk niet, maar doet 't toch: Abu Dhabi '21 erbij halen: "Toen had hij in de eerste ronde een extreme uitremactie op Hamilton. Die behield de leiding door van de baan te gaan. Dat was een controversieel moment, maar Verstappen was wel van mening dat hij die plek moest krijgen."

Palmer is van mening dat Verstappen, die in zijn ogen bij vlagen 'wanhopig' het gevecht aanging, moet begrijpen dat er niet met toerwagens geracet wordt: "Dit zijn F1-auto's, voorzien van kwetsbare carbon-onderdelen aan de zijkanten. Die zijn niet gebouwd voor contact en dus moet je ruimte laten voor tegenstanders, met name bij het ingaan van de bochten. Je kan een andere coureur niet op deze manier dwars zitten", aldus Palmer over de late manoeuvres van Verstappen.

Ook interessant:

Verstappen en Norris trekken conclusie: vriendschap in F1 een illusie

Natuurlijk gooien we in dé F1-podcast de schuldvraag nog maar eens op. Hoe kijken de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk naar het gebeuren tussen Max Verstappen en Lando Norris op de Red Bull Ring, zowel op als naast de baan?

Bekijk je podcast liever op YouTube, klik dan hier!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership