Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Robert Kubica

Voormalig F1-coureur hekelt langverwachte comeback: "Kon niet slechter"

Na een afwezigheid van bijna tien jaar(!) keerde Robert Kubica in 2019 voor één seizoen terug in de Formule 1. De Pool kon zijn geluk niet op: eindelijk ging hij weer aan de slag in de koningsklasse. Daar kwam na verloop van tijd echter verandering in...

XPB 1014995 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Robert Kubica debuteerde in 2007 in de Formule 1. De Pool stond direct bekend als een groot talent en haalde in zijn BMW-Sauber voortdurend het onderste uit de kan. Dat werd beloond diverse podiumplaatsen en zelfs een overwinning in 2008.

In 2010 verkaste Kubica naar Renault. Na afloop van dat seizoen maakte hij een zwaar ongeluk mee tijdens een rally in Andorra. De Poolse coureur verloor zijn hand bijna en zijn F1-loopbaan leek erop te zitten.

Kubica wilde koste wat kost terugkeren in de Formule 1 en deed dat - tot ieders verbazing - in 2019. Hij tekende een jaarcontract bij Williams, waar hij rookie George Russell aan zijn zijde kreeg. Russell was het hele seizoen véél sneller dan Kubica, maar toch was het Kubica die het enige Williams-puntje binnensleepte. In Duitsland werd hij als tiende geklasseerd nadat de Alfa Romeo's werden gediskwalificeerd.

Hoewel Kubica's leeftijd en handicap wellicht een rol speelden in zijn prestaties, was ook de Williams-bolide die hij tot zijn beschikking had een belangrijke factor in de tegenvallende prestaties. De FW42 was verreweg de traagste auto van het veld, iets waar Kubica nog altijd van baalt.

Wrong place, wrong time

In een interview met het Poolse nieuwsblad Przeglad Sportowy blikt Kubica terug op zijn comeback. "Vanuit een sportief oogpunt had mijn terugkeer in de Formule 1 niet slechter kunnen verlopen toen ik bij Williams tekende."

Hij vervolgt: "Ik heb veel respect voor het team en er waren zeker wel wat mensen die wisten wat ze deden. Ik denk dat ik gewoon op de verkeerde plek was op het meest slechte moment, helaas."

Kubica's terugkeer opende echter ook zijn ogen, zo legt hij uit: "Door de jaren heen heb ik geleerd dat ik niet alles opzij moet willen zetten om te kunnen racen. Ik wil me gewoon comfortabel voelen met alles wat ik doe. Wanneer ik fiets, denk ik aan racen. Mijn complete schema en kalender zijn gebaseerd op wat ik doe in een auto. Ik ben inmiddels bijna veertig en ik denk er nu ook wel over na wat de volgende stap in mijn leven wordt", aldus de Pool.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen vindt vertrek Newey niet onoverkomelijk voor Red Bull