Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voormalig F1-coureur is helemaal om: "Dit is dé raceklasse van de toekomst"

Qua autosport is het in januari in Saudi-Arabië te doen. De Dakar Rally werd namelijk eerder deze maand al verreden in het land in het Midden-Oosten en op 28 en 29 januari staat de eerste Formule E-Prix van het seizoen op het programma in Al-Diriyah. Volgens voormalig F1-coureur Andre Lotterer, nu uitkomend in de Formule E, is de elektrische raceklasse de toekomst. Zeker wanneer de nieuwe, derde generatie Formule E-wagens in 2023 zal debuteren.

In 2022 zal Nyck de Vries als wereldkampioen aan de start verschijnen van het nieuwe Formule E-kampioenschap. De eerste E-Prix van het seizoen zal plaatsvinden in Saoedi-Arabië, op het circuit dat gelegen is in Al-Diriyah, een stad dichtbij de hoofdstad Riyadh. RacingNews365 bezocht het circuit in het Saoedi-Arabië en sprak daar met voormalig F1-coureur Andre Lotterer, die in 2014 één GP reed voor laagvlieger Caterham. De sympathieke Duitser won driemaal de 24 uur van Le Mans, maar focust zich op dit moment vooral op de Formule E. Hij is bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, waarin hij voor Porsche zal uitkomen. "We strijden dit jaar voor het laatst met de Gen2-bolides in de Formule E. Volgend seizoen zullen we namelijk gebruik maken van de derde generatie bolides, die wellicht zelfs tot drie seconden per ronde sneller zijn dan de huidige bolides. Dat is natuurlijk een waanzinnig verschil, zeker als je ziet dat we altijd op stratencircuits racen", aldus Lotterer, die met veel passie spreekt over het Formule E-kampioenschap. De Duitse coureur was voornamelijk succesvol in het endurance-racen, maar geniet tegenwoordig vooral van de kracht van het Formule E-kampioenschap. "Het is onwijs mooi om te zien hoe snel men in de auto-industrie de stap heeft weten te maken naar volledig elektrisch aangedreven wagens. Als je dan nu ziet hoe snel de wagens al zijn en hoeveel sneller ze nog zullen worden, dan denk ik dat de Formule E de raceklasse van de toekomst is. Dat zie je ook terug door de volgende stap die gemaakt zal worden met de nieuwe generatie wagens. Die hebben zelfs vierwielaandrijving, wat de wagen nog uitdagender maakt."

Favorieten Formule E-seizoen

De nieuwe wagens komen er echter pas volgend seizoen. Tijdens het komende Formule E-seizoen, dat op 28 januari 2022 van start gaat, is het aan de Nederlander Nyck de Vries om zijn wereldtitel te verdedigen in de Gen2-bolide. "We hopen natuurlijk zelf voor de titel te gaan met Porsche, zeker omdat we steeds dichterbij de overwinning komen", antwoordt Lotterer op de vraag wie dit jaar de voornaamste kandidaten zijn voor het winnen van de titel. "Mercedes ziet er dit jaar wederom sterk uit, Jaguar maakt een sterke indruk en ook Venturi ziet er goed uit." "Voor de autosportfans denk ik daarom dat het wederom een interessant seizoen is om te volgen. Vorig jaar was het een spannende strijd om de titel en ook dit jaar denk ik dat er veel kanshebbers zijn op het winnen van de titel. Daarnaast is de Formule E op technologisch gebied altijd in ontwikkeling en behalen we waanzinnige snelheden. Dat laatste is iets wat misschien niet altijd bekend is bij veel fans. Daarom vergelijk ik de Formule E altijd met fietsen in de woonkamer. Misschien is de topsnelheid niet zo hoog, maar wanneer je zo snel mogelijk met je fiets door je woonkamer probeert te racen, wordt het wel degelijk een grote uitdaging!" Een uitdaging die ook de Nederlandse fans wellicht snel van dichtbij kunnen meemaken. Men hoopt in Eindhoven namelijk in de toekomst een E-Prix te organiseren. Dit jaar staat de Nederlandse E-Prix nog niet op het programma, maar racet men bijvoorbeeld wel in Mexico, de Verenigde Staten en Indonesië. Locaties waarmee het internationale karakter van de raceklasse naar voren komt. Mocht je zelf ook naar een Formule E-race willen gaan of een unieke reis naar een E-Prix willen winnen, dan kan dat op deze site . Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Saudi-Airlines, een van de grote sponsoren van de Formule E.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje