Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Michael Masi

Voormalig F1-coureur: 'Keuzes Masi bij titelwinst Verstappen gingen tegen het verstand in'

Voormalig Formule 1-coureur Stefan Johansson uit kritiek op wedstrijdleider Michael Masi en zijn acties tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. De keuzes van de wedstrijdleider gingen volgens hem tegen het gezond verstand in.

Masi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Stefan Johansson heeft uitgehaald naar de FIA na de keuzes van Michael Masi bij de titelbeslissende Grand Prix van Abu Dhabi. De voormalig coureur van onder andere Ferrari en McLaren vindt het nergens op slaan hoe de slotfase van de race verliep. Masi besloot met nog één ronde te racen en haalde hiervoor alleen de coureurs weg die op een ronde achterstand zaten en tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton reden.

Het handelen van Masi klopt volgens Johansson totaal niet, zo laat hij op zijn website weten. "Ten eerste vind ik het positief voor de F1 dat iedereen er zo mee bezig is, dat er zoveel passie is voor zowel Lewis of Max. Of het nou de intentie was of niet, de entertainmentwaarde van alle controverse ging door het plafond."

"Maar ik denk dat er een balans moet zijn, want de keuzes van Masi sloegen nergens op. Zijn keuze ging tegen elke vorm van gezond verstand in."

Wat er volgens Johansson wel moest gebeuren

De race stilleggen was na de crash van Nicholas Latifi de keuze van Johansson geweest, mocht hij zich in de positie van Masi verkeren. "Dat is de enige manier hoe het zou moeten zijn gegaan. Dit is wat hij normaal zou doen in de races daarvoor", benadrukt de Zweed.

"Zodra ze de safety car erbij haalden met nog vijf rondes te gaan, hadden ze de race een rode vlag moeten geven. Dat is de enige manier hoe je het nog gelijkwaardig houdt en hoe je het spannend maakt tot aan het einde. Dan kon iedereen de pitstraat in voor nieuwe banden en net zo doorgaan zoals hoe ze dat in Saoedi-Arabië deden toen Red Bull haar halve auto heeft herbouwd en nieuwe banden kreeg."

Als dat was gebeurd, dan had Masi een gelijkwaardige 'shoot-out' van vijf rondes gegeven aan Hamilton en Verstappen, aldus Johansson. "De keuzes die hij heeft gemaakt, om vervolgens op het allerlaatste moment alles om te draaien, gaf de race zonder twijfel weg aan Max en Red Bull nadat Lewis een foutloze race had gereden."

Ook interessant:

Video: Dit zijn de 5 duurste Formule 1-bolides ooit!

Benieuwd naar de duurste Formule 1-bolides die ooit bij een veilig zijn verkocht? En natuurlijk naar de enorme prijzen die hieraan zitten gebonden? Check dan de video hieronder!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Formule 1 GP Abu Dhabi 2021 RN365 Nieuwsdossier

79 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"