Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voormalig F1-coureur: 'Keuzes Masi bij titelwinst Verstappen gingen tegen het verstand in'

Voormalig Formule 1-coureur Stefan Johansson uit kritiek op wedstrijdleider Michael Masi en zijn acties tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. De keuzes van de wedstrijdleider gingen volgens hem tegen het gezond verstand in.

Stefan Johansson heeft uitgehaald naar de FIA na de keuzes van Michael Masi bij de titelbeslissende Grand Prix van Abu Dhabi. De voormalig coureur van onder andere Ferrari en McLaren vindt het nergens op slaan hoe de slotfase van de race verliep. Masi besloot met nog één ronde te racen en haalde hiervoor alleen de coureurs weg die op een ronde achterstand zaten en tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton reden. Het handelen van Masi klopt volgens Johansson totaal niet, zo laat hij op zijn website weten. "Ten eerste vind ik het positief voor de F1 dat iedereen er zo mee bezig is, dat er zoveel passie is voor zowel Lewis of Max. Of het nou de intentie was of niet, de entertainmentwaarde van alle controverse ging door het plafond." "Maar ik denk dat er een balans moet zijn, want de keuzes van Masi sloegen nergens op. Zijn keuze ging tegen elke vorm van gezond verstand in."

Wat er volgens Johansson wel moest gebeuren

De race stilleggen was na de crash van Nicholas Latifi de keuze van Johansson geweest, mocht hij zich in de positie van Masi verkeren. "Dat is de enige manier hoe het zou moeten zijn gegaan. Dit is wat hij normaal zou doen in de races daarvoor", benadrukt de Zweed. "Zodra ze de safety car erbij haalden met nog vijf rondes te gaan, hadden ze de race een rode vlag moeten geven. Dat is de enige manier hoe je het nog gelijkwaardig houdt en hoe je het spannend maakt tot aan het einde. Dan kon iedereen de pitstraat in voor nieuwe banden en net zo doorgaan zoals hoe ze dat in Saoedi-Arabië deden toen Red Bull haar halve auto heeft herbouwd en nieuwe banden kreeg." Als dat was gebeurd, dan had Masi een gelijkwaardige 'shoot-out' van vijf rondes gegeven aan Hamilton en Verstappen, aldus Johansson. "De keuzes die hij heeft gemaakt, om vervolgens op het allerlaatste moment alles om te draaien, gaf de race zonder twijfel weg aan Max en Red Bull nadat Lewis een foutloze race had gereden."

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst