Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voormalig F1-coureur: 'Mercedes is verwarrend bezig voor iedereen, inclusief zichzelf'

Martin Brundle plaatst vraagtekens bij de afwisselende resultaten bij Mercedes. Het ene moment lijkt de snelheid er te zijn, maar in Canada werd er volgens de voormalig F1-coureur vooral gescoord omdat niet alle coureurs van de topteams op hun 'normale plaats' stonden.

Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en George Russell scoorden in Canada een P3 en een P4-finish respectievelijk, wat anno 2022 een goed resultaat is voor de voorheen dominerende renstal. Volgens Martin Brundle was dit resultaat echter niet vanzelfsprekend, al verraste de renstal op zondag door vergelijkbare rondetijden te klokken als de coureurs van Ferrari en Red Bull. Toch gaat het nog niet helemaal lekker bij het team. "Het Mercedes-team is verwarrend bezig voor iedereen op het moment, inclusief zichzelf", oordeelt Brundle in gesprek met Sky Sports . "Op vrijdag zei Lewis dat de auto niet te besturen was, wat inderdaad ook zo leek." Hamilton liet eveneens weten dat hij dit F1-seizoen vooral moet strijden om 'het beste van een slechte situatie te maken'. Het lijkt een lang seizoen te worden voor de zevenvoudig wereldkampioen, die nu 34 WK-punten achter teamgenoot Russell staat.

Volgens Brundle heeft Russell eveneens geen topweekend gehad in Canada. Hij kwalificeerde zich op de achtste plaats na een mislukte poging op droogweerbanden op het natte circuit. "Russell nam een erg gewaagde gok op de slicks aan het einde van de kwalificatie, waarvan ik denk dat hij het niet weer zal doen." "Ik waardeer zijn zelfvertrouwen, maar twee of drie delen van het circuit waren tien minuten later pas droog." Uiteindelijk maakte de Brit weer wat plaatsen goed tijdens de race, maar volgens Brundle had P4 er nooit ingezeten zonder problemen bij de topteams. "Realistisch gezien: als Charles Leclerc en Sergio Perez een normale kwalificatie en race hadden en er waren geen twee VSC en een Safety Car, dan waren het gewoon de vijfde en zesde plaats geweest voor de mannen van Mercedes. Toch lijkt er ergens een goede auto te zitten onder het bodywork. Ze zullen op Silverstone weer een kans hebben."

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024