Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Fernando Alonso

Voormalig F1-coureur: "Met Red Bull gaat Alonso voor de titel"

Fernando Alonso krijgt na de GP van Canada veel lof van oud F1-coureurs, zo ook van Gerhard Berger. Volgens de Oostenrijker zou hij voor de wereldtitel kunnen strijden als hij in een Ferrari of Red Bull had gezeten.

Alonso Sainz
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Fernando Alonso laat dit seizoen tot dusver sublieme kwaliteiten zien. Eerder dit seizoen was hij in de kwalificatie in Australië al onderweg naar een goede startpositie op zondag, maar maakte een harde klapper door problemen met zijn auto. In het GP-weekend in Canada kon hij revanche nemen en kwalificeerde hij op de eerste startrij naast Max Verstappen. Maar ook dat weekend had hij pech en kampte hij met motorproblemen op zondag. Daarbovenop kreeg hij nog een tijdstraf, waardoor hij genoegen moest nemen met P9.

Voormalig F1-coureur Gerhard Berger looft de prestaties van de 40-jarige coureur van Alpine. Op het moment lijkt Verstappen de dominante man te zijn dit seizoen met zes overwinningen uit negen races, maar Berger denkt dat de Spanjaard in gevecht zou zijn geweest voor de wereldtitel als hij in een Red Bull of Ferrari had gezeten. "Ja, daar ben ik honderd procent zeker van! Hij is een briljante coureur", roept hij ten overstaan van Motorsport Magazin. Ook Jacques Villeneuve liet na de Grand Prix van Canada al weten dat Alonso net zo meedogenloos is als Verstappen.

Fernando Alonso heeft in zijn F1-carrière twee F1-titels gewonnen. In 2007 en 2012 was hij dichtbij een derde wereldtitel, maar kwam enkele punten tekort. Berger denkt zelfs dat Alonso met zijn kwaliteiten nog meer titels had kunnen winnen. Maar volgens de Oostenrijker heeft Alonso verkeerde keuzes gemaakt in zijn carrière. "Na McLaren heeft hij de deuren voor zichzelf een beetje gesloten, want als hij in een Mercedes zat, zou hij vijf wereldtitels hebben".

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

7 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen