Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Voormalig F1-coureur na 28 jaar met gestolen Ferrari herenigd

De politie heeft een gestolen Ferrari-bolide na 28 jaar teruggevonden. De auto werd gestolen tijdens de Grand Prix van San Marino in 1995 en is eigendom van Gerhard Berger.

Berger Stolen Ferrari
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Metropolitan Police

Een Ferrari-bolide, die eigendom is van oud Formule 1-coureur Gerhard Berger, is na 28 jaar teruggevonden door de politie. Gedurende de Grand Prix van San Marino in Imola in 1995 werden twee auto's van coureurs gestolen. De F512M van Berger werd bij de politie aangegeven, maar het lukte niet om de machines terug te vinden.

In 2023 werd de Organised Vehicle Crime Unit van de politie in Londen door Ferrari op de hoogte gebracht van een mogelijk gestolen auto die een koper vanuit het Verenigd Koninkrijk probeerde te importeren in de Verenigde Staten. De eenheid stelde snel een onderzoek in en ontdekte dat de auto kort na de diefstal naar Japan was verscheept, voordat hij in het Verenigd Koninkrijk belandde ter voorbereiding op export naar de VS via een verkoper.

			© Metropolitan Police
	© Metropolitan Police

Na vier dagen onderzoek teruggevonden

Nauwelijks vier dagen na het starten van het onderzoek, was de eenheid in het bezit van het voertuig. De waarde van de Ferrari-bolide wordt geschat op ongeveer 350.000 pond. "De gestolen Ferrari, met een waarde van bijna £350.000 , was meer dan 28 jaar vermist voordat we hem in slechts vier dagen wisten op te sporen," verklaarde agent Mike Pilbeam, die het onderzoek leidde.

"Ons onderzoek was nauwgezet en omvatte het contacteren van autoriteiten van over de hele wereld. We hebben vlot samengewerkt met partners, waaronder de National Crime Agency, Ferrari en internationale autodealers, en deze samenwerking was essentieel om de achtergrond van het voertuig te begrijpen en te voorkomen dat de bolide het land verliet."

De tweede auto wordt nog steeds vermist en er zijn nog geen arrestaties verricht, omdat het onderzoek nog loopt.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'