Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Voormalig F1-coureur pleit voor opmerkelijk verbod voor Hamilton

Met het aanstaande vertrek van Lewis Hamilton naar Ferrari, kan de Brit belangrijke informatie meenemen uit Groot-Brittannië naar Italië. Dat moet Mercedes voorkomen, zo denkt voormalig F1-coureur Ivan Capelli.

Hamilton Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met bijna 100 Grands Prix-starts achter zijn naam is Ivan Capelli in Italië een grote naam. De voormalig F1-coureur, die voor onder meer Tyrrell, Leyton House en Ferrari reed, blikt in gesprek met de Gazzetta dello Sport vooruit op de komst van Lewis Hamilton naar de Scuderia.

De Brit tekende een kleine maand geleden immers een contract bij het team uit Maranello, maar zal dit jaar eerst nog het seizoen bij Mercedes uitrijden, alvorens hij in de winter de overstap maakt naar het welbekende rode team. Capelli heeft wel een tip voor de huidige werkgever van de zevenvoudig wereldkampioen.

"Als ik Mercedes was, dan zou ik Lewis vanaf halverwege het jaar verbieden om de telefoon mee te nemen in de pitbox. Voor de zekerheid. Hoe dichter de partijen bij het einde van hun samenwerking komen, hoe minder informatie het team aan Hamilton zal geven. Toch denk ik wel dat Lewis het hele jaar nog alles gaat geven."

Nieuwe energie voor Ferrari

In 2025 zal Hamilton dus neerstrijken in Maranello, waar hij met Ferrari successen hoopt te gaan bereiken. Capelli is enthousiast over de overstap. "Lewis heeft begrepen wat Ferrari betekent. Hij zal nieuwe energie meenemen. Lewis brengt ervaring, enthousiasme en misschien wel enkele engineers mee."

Stiekem hoopt de Italiaan op een bepaalde engineer. Niet een van Mercedes, maar een van Red Bull. "Misschien ook wel een engineer waarvan de achternaam met een N begint", zo doelt hij natuurlijk op Adrian Newey. "Lewis kan namelijk een nieuwe wind laten waaien in Maranello."

Ook interessant:

Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten

De balans opmaken? Een lastige opgave, maar één ding lijkt zo klaar als een klontje. Verstappen en Red Bull staan er extreem goed voor, toch Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk?

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China