Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Voormalig F1-coureur ziet Ferrari 'alle kaarten in handen hebben' voor het WK

Ferrari lijkt op het moment het onderspit te delven in de strijd om het kampioenschap. Max Verstappen won zes van de negen Grands Prix en staat 46 punten voor in het kampioenschap. Maar volgens Rubens Barrichello heeft Ferrari nog alle kaarten in handen.

Leclerc Sainz Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Charles Leclerc liep in de laatste paar races veel punten mis, mede door de motorproblemen bij Ferrari. Het gevolg is dat hij een voorsprong van 46 punten in het WK verloor en Max Verstappen nu 49 punten voorstaat. Een ommekeer van 95 punten in slechts zes races.

Voormalig coureur van Ferrari, Rubens Barrichello, denkt dat de Scuderia nog 'alle kaarten in handen heeft' voor het titelgevecht. "Ze stonden drie races geleden gewoon nog bovenaan. Waarom zou dat niet opnieuw kunnen gebeuren?" zegt Barrichello hoopvol in een interview met Gazetta dello Sport. Met nog dertien races te gaan is de kans op de wereldtitel(s) nog altijd groot, aldus de Braziliaan. "Er hoeft maar een keer met de ogen geknipperd te worden en alles kan er weer anders voor staan."

De betrouwbaarheid zal daarin het verschil gaan maken volgens de oud F1-coureur. "Dat is duidelijk geworden de laatste tijd. De sleutelfactor zal zijn om het huiswerk op orde te hebben. De Red Bull is snel en lijkt betrouwbaar te zijn. Om het kampioenschap te winnen zijn deze ingrediënten belangrijk."

Wie het moet gaan doen bij Ferrari, daar wil Barrichello zich niet aan branden. Voorheen was het enkel en alleen Charles Leclerc die goed uit de verf kwam, maar in Canada liet ook Carlos Sainz zien te kunnen strijden voor overwinningen. "Ik wil niet in deze discussie komen. Ik zeg alleen dat Ferrari twee sterke coureurs heeft. De rest is politiek en dat interesseert me niet."

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

12 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen