Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voormalig F1-kampioen verwacht meer tegenstand voor Verstappen

Mario Andretti is onder de indruk van de Formule 1-grid van 2022. De wereldkampioen van 1978 verwacht veel concurrentie voor regerend wereldkampioen Max Verstappen, want de koningsklasse bulkt van de toptalenten.

Volgens Formule 1-grootheid Mario Andretti heeft de koningsklasse van de autosport nog nooit zoveel toptalenten gehad als nu. De grid van 2022 is gevuld met (jonge) talenten en met de reglementswijzigingen verwacht hij dat ook de coureurs in het middenveld weleens kunnen gaan verrassen. Komend seizoen houdt de Amerikaan een aantal coureurs net wat beter in de gaten. In een exclusief interview met RacingNews365 twijfelt Andretti geen moment over de coureurs die volgens hem kunnen gaan verrassen. "Ik denk dat Lando (Norris, red.) qua kracht nu op een niveau zit waardoor we rekening met hem moeten houden." Ook een van de Ferrari-rijders heeft de aandacht getrokken van de voormalig F1-coureur. "Ik denk dat Carlos Sainz heeft laten zien wat hij waard is. Hij verkeert daar in een comfortabele positie. Ik denk dat hij Charles Leclerc gepusht heeft en hem soms zelfs een beetje nerveus heeft gemaakt, dat kon je zien. Daniel (Ricciardo, red.) heeft ook laten zien dat hij kan presteren binnen een topteam." Nu het grootste deel van de tien Formule 1-teams ten minste één coureur hebben met een meerjarig contract en een imposante achtergrond, verwacht Andretti veel competitie in 2022. "De topteams hebben zich zeer goed bewapend met talenten", oordeelt hij. Over Mercedes en Red Bull zegt de voormalig autocoureur niets, al zei hij eerder al veel te verwachten van Max Verstappen .

Andretti: "Er is zó veel om naar uit te kijken!"

De wereldkampioen van 1978 kiest Norris en Sainz als zijn persoonlijke toptalenten van 2022. Daarnaast verwacht Andretti nog genoeg verrassingen van andere teams en coureurs. "Iedereen verwacht dat Williams het weer beter gaat doen", beargumenteert Andretti. "Ik ben blij dat Alexander Albon de mogelijkheid heeft gekregen om terug te keren op de grid." "We zullen daarnaast ook gaan zien wat Alpine gaat doen met Esteban (Ocon, red.). Esteban is zeker niet bang voor Fernando (Alonso, red.). Er is zó veel om naar uit te kijken! En kijk ook eens naar de prestaties van Pierre Gasly gedurende het vorige seizoen, dat was echt briljant." Andretti realiseert zich hoeveel coureurs van de grid hij al heeft opgenoemd. "Je kan zo het hele veld langsgaan! Er is altijd wel iets interessants om naar uit te kijken. Er is enorm veel talent, daar is geen twijfel over mogelijk. De Formule 1 is nog nooit zo rijkelijk gevuld met talenten."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"