Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Voormalig F1-strateeg maant Red Bull tot actie: "Moeten nu op zoek naar de nieuwe Verstappen"

Nu de prestaties van Sergio Perez enorm achterblijven bij de verwachtingen, moet Red Bull met het oog op de toekomst al kijken naar wie Max Verstappen moet gaan opvolgen. Dat vindt Bernie Collins, voormalig strateeg in de Formule 1.

Verstappen Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Dat Red Bull momenteel niet het sterkste rijdersduo in de Formule 1 heeft, is inmiddels wel bekend,. Waar Max Verstappen elk GP-weekend strijdt om de zeges, zien we Sergio Perez de laatste races vooral worstelen in het achterveld. Volgens analist en voormalig strateeg Bernie Collins moet er bij Red Bull echt wat gaan veranderen, anders worden de problemen voor het team alleen maar groter. 

"Als we alleen kijken naar de punten aan het einde van een race, dan is het gat behoorlijk schokkend als je kijkt naar de bijdrage aan het Red Bull-team", zegt Collins in de Sky Sports F1-podcast. "Een gat van een aantal tienden in de kwalificatie hoeft Red Bull niet al te veel zorgen te baren. Maar de punten aan het einde van de race zijn een groot probleem. Dat gaat het team het wereldkampioenschap bij de constructeurs doen verliezen, als de tweede wagen geen punten scoort."

Collins was in het verleden onder meer bij Racing Point actief en werkte toen nauw samen met Perez. Nu is ze analiste bij Sky Sports en maakt ze zich zorgen over het presteren van de Mexicaan. “Als Max een keer uitvalt of een race heeft waarin hij een gridstraf moet pakken, dan lijkt het er in dit stadium niet op dat Checo er zal zijn om de punten op te rapen."

"Dat is echt nadelig voor een team. Een paar van die (missers. red.) zijn niet zijn schuld geweest. Hij kreeg een straf voor het terugbrengen van de auto naar de pits (bij de GP van Canada, red) en hij had ook een race waarin hij Max een slipstream gaf en daardoor zelf geen goede kwalificatie had."

Desondanks ziet Collins dat het gewoon niet goed genoeg is bij Perez. "Red Bull houdt daar natuurlijk ook rekening mee, meer dan wij van de buitenkant kunnen zien. Maar dan nog zit het er niet in. En als je het talent ziet van sommige van de jongere coureurs die proberen door te breken én de vraagtekens over of Max blijft of niet, dan moet Red Bull nu echt op zoek naar de nieuwe Max Verstappen", waarschuwt Collins.  

"Als het kampioenschap nu zou beginnen, zouden vier teams strijden om de titel. Als je als Red Bull dan twee keer een coureur van het kaliber Perez hebt, zou Red Bull waarschijnlijk het vierde snelste team zijn. Dat is erg nadelig voor je inkomen en voor hoe het team werkt."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'