Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Michael Masi

Voormalig F1-wedstrijdleider Masi vindt nieuwe rol binnen autosport

Voormalig Formule 1-wedstrijdleidier Michael Masi blijft volop actief in de autosport. In zijn thuisland Australië heeft hij een nieuwe functie geaccepteerd.

Michael Masi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In 2023 gaat Michael Masi namelijk aan de slag bij Karting Australia, de kartbond van het land Down Under. Per 1 januari zal hij daar deel uitmaken van de raad van bestuur. De zeer ervaren Australiër was eerder actief als assistent-wedstrijdleider bij de Supercars Commissie.

Later maakte hij echter de overstap naar de FIA, waar hij tot en met het Formule 1-seizoen van 2021 de wedstrijdleider was. Na de ontknoping van dat F1-seizoen moest hij echter zijn functie neerleggen. Masi speelde een zeer belangrijke rol in de uitslag van dat seizoen.

Hij maakte namelijk de keuze om nog één ronde te gaan racen in de allerlaatste race van het jaar. In die ronde haalde Max Verstappen concurrent Lewis Hamilton in en won hij de wereldtitel. De onvrede van onder meer Mercedes zorgde voor een uitgebreid onderzoek naar de wedstrijdleiding.

Een exit van Masi kon niet worden voorkomen. Zo nu en dan wordt er gepraat over een mogelijke terugkeer van de voormalige wedstrijdleider, maar de FIA houdt vast aan het nieuwe systeem. Sinds 2022 zijn er twee wedstrijdleiders: Niels Wittich en Eduardo Freitas.

Ook interessant:

Oppermachtige Verstappen declasseerde daar iedereen

Max Verstappen reed een dijk van een Formule 1-seizoen. Hij won meerdere Grands Prix met overmacht, maar waar was hij op zijn allerbest? Tom Coronel en Ruud Dimmers geven op aangeven van Joris Mosterdijk hun mening in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull