Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Voormalig F1-wereldkampioen velt vernietigend oordeel over 'overschatte' Ricciardo

Daniel Ricciardo heeft zich in de aanloop naar de Grand Prix van Canada de woede van wereldkampioen Jacques Villeneuve uit 1997 op de hals gehaald. Volgens de Canadees is het ongelooflijk dat de Australiër nog altijd in de Formule 1 actief is.

Ricciardo Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Toen Daniel Ricciardo in 2014 bij Red Bull terecht kwam als vervanger van Mark Webber, werd hij beschouwd als een van de beste coureurs op de grid. Echter sinds de Australiër het team verliet in 2019, lijkt de carrière van Ricciardo alleen maar bergafwaarts te gaan. Sindsdien reed Ricciardo voor Renault, McLaren en AlphaTauri/Visa Cash App RB. Eind 2022 viel hij uit de gratie na slechte prestaties bij McLaren, maar hij kreeg halverwege 2023 een tweede kans bij het huidige RB toen Nyck de Vries werd ontslagen.

Het is Ricciardo echter niet gelukt om door te breken bij RB en hij wordt in 2024 volledig overschaduwd door teamgenoot Yuki Tsunoda. De Japanner scoorde dit seizoen al 19 punten, wat in schril contrast staat met de 5 puntjes die Ricciardo tot op heden wist binnen te halen. Daar komt nog eens bij, dat Ricciardo die punten verzamelde in de sprintrace in Miami. In een 'echte' Grand Prix wist de Australiër nog niet te scoren.

Nu Sergio Perez een nieuw contract heeft getekend bij Red Bull, is de 'missie' van Ricciardo eigenlijk mislukt. Ricciardo keerde terug naar de Red Bull-familie, in de hoop Perez te vervangen bij het hoofdteam. Voor de wereldkampioen van 1997, Jacques Villeneuve, moet het eens afgelopen zijn met de man uit Perth.

"Waarom zit hij nog steeds in de F1?" antwoordde Villeneuve toen hem werd gevraagd naar zijn mening over Ricciardo bij Sky Sports F1. "We horen nu al vier of vijf jaar hetzelfde: 'We moeten de auto beter maken voor hem'. Arme hij, sorry, nee, je zit in de F1 en misschien doe je die moeite wel voor een coureur als Lewis Hamilton die meerdere kampioenschappen heeft gewonnen, maar niet voor een coureur die het niet kan."

Ricciardo's 'imago' sleutel

"Als je het niet kunt, ga je naar huis en maak je ruimte voor iemand anders die je plaats inneemt. Zo is het altijd geweest in de racerij, dit is de koningsklasse van de sport en er is geen reden om door te gaan en excuses te blijven zoeken," zo oordeelt een zeer uitgesproken Villeneuve.

De Canadees is ook van mening dat Ricciardo, vooral door zijn prominente rol in Drive to Survive, alleen in de F1 is gebleven vanwege zijn 'imago' en niet vanwege de resultaten op de baan: "Als je praat over dat eerste seizoen (bij Red Bull in 2014), versloeg hij (Sebastian) Vettel die opgebrand was, dingen probeerde te verzinnen om de auto te laten winnen en zo steeds een zooitje van zijn weekend maakte. Toen versloeg hij Max Verstappen, die toen 18 jaar oud was en net begon. En dat was het. Daarna versloeg hij niemand meer. Zijn imago heeft hem meer in de F1 gehouden dan zijn daadwerkelijke resultaten."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Spanje Data tonen aan: Verstappen en Red Bull moeten één belangrijk punt verbeteren