Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Voormalig F1-wereldkampioen vol lof: "Max is een nieuwe type coureur"

Max Verstappen blijft niet alleen fans, maar ook F1-prominenten verrassen met zijn sublieme optredens. Eén van die prominenten is de Formule 1-wereldkampioen van 1996: Damon Hill.

verstappen-vermeulen-qatar-racingnews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Damon Hill kwam van 1992 tot en met 1999 uit in de Formule 1. De Brit weet als geen ander hoe het is om als zoon van een voormalig F1-coureur aan de slag te gaan in de koningsklasse van de autosport. Hills vader, Graham werd twee keer wereldkampioen (1962 en 1968).

Hill vertelt in gesprek met Sky dat de betrokkenheid van een vader met ervaring in de F1 dé fundering kan zijn voor een succesvolle Formule 1-carrière. Damon won zelf in 1996 de wereldtitel, bijna dertig jaar na zijn vader.

"Hij (Max, red.) is een nieuw type coureur, waarmee ze op heel jonge leeftijd aan de slag zijn gegaan. In Max zijn geval was het Jos Verstappen, oud-F1-coureur, die hem coachte en de juiste richting ophielp op basis van al zijn eigen ervaringen."

Leuk feitje: Hill nam het gedurende de jaren negentig vijf seizoenen tegen Jos Verstappen op in de Formule 1.

Hill vervolgt: "Schumacher woonde op een kartbaan. Zijn vader was echter geen beroemde Formule 1-coureur. Hij begon gewoon heel jong, net als Lewis Hamilton. Max is vanaf jongs af aan op de juiste manier voorbereid. Hij is altijd op de juiste manier gecoacht om te begrijpen wat er nodig is (om wereldkampioen te worden, red.) en heeft een buitengewoon talent. Hij heeft een goed verstand en is erg volwassen. Hij kwam met zijn, wat was het, zeventien in de Formule 1. Hij mocht toen nog niet eens in een straatauto rijden."

De 63-jarige ex-coureur ziet dat Verstappen zich flink ontwikkelde door de jaren heen. "Hij was direct snel. Hij is er echter in geslaagd om die jeugdigheid en snelheid te combineren met zijn ervaring. In een interview dat hij in Qatar deed met Karun Chandhok van Sky gaf hij aan dat hij nu beter weet wat zijn baan inhoudt." Hill sluit stellig af: "Hij wordt alleen maar beter en beter"

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten McLaren nu serieus gaan vrezen

Verstappen is een drievoudig F1-kampioen! Dat viert men in de nieuwste RN365 F1-podcast, maar Coronel, Dimmers en host Mosterdijk praten over nog zo veel meer. De opmars van McLaren, die crash tussen Hamilton en Russell, maar ook al het drama, de baalweekenden van Perez en Stroll en andere onderwerpen passeren de revue.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami