Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voormalig Ferrari-baas vergelijkt Schumacher en Alonso: "Michael was beter"

Hij werkte met beide legendes samen en kan dus als geen ander een oordeel vellen: Stefano Domenicali was 23 jaar lang onderdeel van het Formule 1-team van Ferrari en zag zowel Michael Schumacher als Fernando Alonso voor de Scuderia rijden.

Waar Schumacher het ene na het andere succes boekte, daar kwam Alonso niet verder dan drie tweede plaatsen in de eindrangschikking.

"Het is ontzettend lastig om Schumacher en Alonso met elkaar te moeten vergelijken", zegt Domenicali in de meest recente editie van de Formule 1-podcast Beyond The Grid. "Het grootste verschil is uiteraard het feit dat Michael al een tijdje is gestopt en dat Fernando nog altijd actief autocoureur is. Toch, omwille van de titels, is Schumacher de betere." "Daarmee wil ik de prestaties van Fernando echter niet bagatelliseren, we moeten niet vergeten wat Fernando in een mindere wagen heeft weten te presteren", zegt de Italiaanse voormalig Ferrari-teambaas direct. "Ik hoop dat Fernando de Triple Crown of Motorsport kan veroveren", spreekt Domenicali zijn hoop uit. "Het zou wel geweldig zijn om Fernando tegen Michael te zien racen in vergelijkbare wagens", mijmert hij nog even door.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'