© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Voormalig Ferrari-baas vergelijkt Schumacher en Alonso: "Michael was beter"

12 sep. 2018 14:00 René Oudman 1 reacties
Hij werkte met beide legendes samen en kan dus als geen ander een oordeel vellen: Stefano Domenicali was 23 jaar lang onderdeel van het Formule 1-team van Ferrari en zag zowel Michael Schumacher als Fernando Alonso voor de Scuderia rijden.

Waar Schumacher het ene na het andere succes boekte, daar kwam Alonso niet verder dan drie tweede plaatsen in de eindrangschikking.

"Het is ontzettend lastig om Schumacher en Alonso met elkaar te moeten vergelijken", zegt Domenicali in de meest recente editie van de Formule 1-podcast Beyond The Grid. "Het grootste verschil is uiteraard het feit dat Michael al een tijdje is gestopt en dat Fernando nog altijd actief autocoureur is. Toch, omwille van de titels, is Schumacher de betere."

"Daarmee wil ik de prestaties van Fernando echter niet bagatelliseren, we moeten niet vergeten wat Fernando in een mindere wagen heeft weten te presteren", zegt de Italiaanse voormalig Ferrari-teambaas direct. "Ik hoop dat Fernando de Triple Crown of Motorsport kan veroveren", spreekt Domenicali zijn hoop uit. "Het zou wel geweldig zijn om Fernando tegen Michael te zien racen in vergelijkbare wagens", mijmert hij nog even door.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen