Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Voormalig Ferrari-coureur waarschuwt Binotto na fouten: "Grijp in, anders betaal jij de prijs"

Voormalig Ferrari-coureur Felipe Massa deelt zijn gedachten omtrent de fouten die Ferrari en Charles Leclerc tot nu toe hebben gemaakt in de strijd om de wereldtitel met Max Verstappen en Red Bull.

Leclerc Binotto
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc moet volgens voormalig Ferrari-coureur Felipe Massa 'geduldig' blijven en na de vele tegenslagen een publiek 'gevecht' met Ferrari vermijden. Na een sterke start van het 2022-seizoen, waarin Leclerc in twee van de drie races op de hoogste trede van het podium stond, zijn de inspanningen van Leclerc en Ferrari uiteengespat door verschillende betrouwbaarheidsproblemen, twijfelachtige strategische keuzes en hier en daar een fout van de coureur.

Met 13 van de 22 races achter de rug, staat Leclerc 80 WK-punten achter op kampioenschapsleider Max Verstappen en heeft Red Bull een voorsprong van maar liefst 97 punten op Ferrari in het constructeursklassement.

Maar ondanks deze neerwaartse spiraal, benadrukt Massa, die van 2006 tot 2013 voor Ferrari reed, de noodzaak voor Leclerc en de Italiaanse renstal om samen rustig aan hun problemen te werken, zonder het aan de grote klok te hangen.

Hij voegt eraan toe dat het delen van de emoties met de media hun seizoen alleen maar verder zou schaden.

Massa: "Dat zal Ferrari en Leclerc niet helpen"

Op de vraag van Sky Sports hoe Massa in de positie van Leclerc zich zou voelen zei de Braziliaan: "Nou, hij is zeker niet gelukkig. Maar je moet geduldig zijn. Als je nu gaat bekvechten met het team, zal dat hen niet helpen, maar ook Charles zal het niet veel goeds doen."

"We mogen ook niet vergeten dat hij tijdens de Grand Prix van Frankrijk een fout maakte en een zeer goede mogelijkheid weggaf om de race te winnen en een flink aantal punten te scoren."

"Zelfs als je niet blij bent met de beslissingen, met de fouten die gemaakt worden, moet je er op de juiste manier mee omgaan; op een professionele manier. Maar je moet die emoties niet aan de buitenwereld laten zien, want dat helpt zowel het team als jezelf niet. Zelfs als het team meer fouten heeft gemaakt. Een gevecht (tussen Leclerc en Ferrari, red.) zal niet helpen."

Binotto 'heel professioneel'

Massa vindt tegelijkertijd dat teambaas Mattia Binotto goed bezig is, zo vertelt hij. "Ik ken hem goed en heb bij Ferrari lang met hem samengewerkt. Hij was een motorengineer en werd later de baas van de motoren. Toen hij vervolgens technisch directeur werd en later teambaas werd, was ik er niet meer, maar hij is een hele goede engineer. Hij is een professionele man en snapt de technische katn heel goed. Het is ook gewoon een goede man, die ik als persoon heel graag mag."

Ondanks zijn enthousiasme over Binotto, denkt Massa dat veranderingen binnen Ferrari wel nodig zijn. "Ze blijven fouten maken. Uiteindelijk moet je begrijpen dat je niet de gewenste resultaten haalt. We kunnen Binotto niet de schuld geven, maar hij maakt er wel deel van uit. Ze moeten kalmer zijn bij het nemen van hun beslissingen. Veel fouten die ze aan het begin van het jaar maakten qua strategie, worden nog steeds gemaakt. Dat mag niet gebeuren. Mattia moet snel dingen veranderen, anders betaalt hij de prijs."

Ook interessant:

Mercedes kan Verstappen helpen in de titelstrijd met Leclerc

RacingNews365 doet niet aan een zomerstop, want in de nieuwste F1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk weer uitgebreid vooruit op de tweede seizoenshelft. Beluister de podcast hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

12 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken