Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Voormalig Ferrari-engineer verwacht veel van overstap Hamilton: "Dan krijgt Lewis vleugels"

Wordt de overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari een succes, of juist een fiasco? Voormalig Ferrari-engineer Rob Smedley heeft hoge verwachtingen van de komst van de zevenvoudig wereldkampioen naar de Italiaanse renstal.

Hamilton Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nog zes races en dan zit het Mercedes-tijdperk van Lewis Hamilton er echt op. Het team waar hij zoveel successen boekte laat hij achter zich om zijn droom te verwezenlijken om nog eens voor Ferrari te rijden in de Formule 1. Maar wat mogen we verwachten van deze bijzondere overstap? Gaat Hamilton bij Ferrari een gooi doen naar zijn recordbrekende achtste wereldtitel, of gaat zijn succesvolle F1-carrière als een nachtkaars uit in Italië?

Rob Smedley, voormalig F1-engineer, werkte zelf bijna tien jaar bij Ferrari. Hij denkt dat er iets moois kan ontstaan bij Ferrari nu Hamilton die kant op gaat. "Ik denk dat het team hem zal omarmen. Als je daarheen gaat met een reputatie als die van Hamilton, die altijd geleverd heeft, dan zal het team hem gaan steunen", zegt Smedley in de Formula for Success-podcast.

Maar hij verwacht dan ook wat van de Brit, die in januari 40 wordt. "Lewis moet dan ook zijn steentje gaan bijdragen door zich geliefd te maken en de cultuur van het team te omarmen. Hij moet zich niet langs de zijlijn plaatsen. Als hij dat voor elkaar kan krijgen, zullen ze daar echt van hem houden en zal hij vleugels krijgen."

Smedley verwacht dat de komst van Hamilton Ferrari een flinke boost gaat geven. "Het team zal het gevoel hebben dat ze nog eens een tot twee procent kunnen verbeteren, omdat ze het vertrouwen voelen. Dit is een zevenvoudig wereldkampioen die voor jouw team kiest, boven het team waar hij nagenoeg zijn hele carrière voor heeft gereden. Hij loopt daar weg, laat zijn nalatenschap achter zich en kiest voor jouw team. Dat geeft een enorme boost aan zelfvertrouwen. En als iedereen dan een halve procent harder of slimmer werkt, dan kunnen er geweldige dingen ontstaan."

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko geeft flinke waarschuwing af aan F1: "Verstappen moet je serieus nemen"