Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voormalig Ferrari-talent Zhou opgepikt door opleiding Renault

Met stickers van de Ferrari Driver Academy op zijn wagen racete Guanyu Zhou in de afgelopen jaren in de Formule 3. De 19-jarige Chinees was onderdeel van het juniorprogramma waartoe Mick Schumacher sinds kort behoort. Voor Zhou kwam er na 2018 echter een einde aan de samenwerking met Ferrari.

De Chinees hoeft niet lang te treuren: hij kan namelijk aansluiten bij het opleidingsprogramma van Renault. Zhou heeft bovendien de opstap mogen maken vanuit de Formule 3, komend jaar is hij te bewonderen in de Formule 2-klasse. Zhou zal uitkomen voor UNI-Virtuosi Racing, het voormalige Russian Time.

"Het is een enorme eer om deel uit te maken van de Renault academie", spreekt Zhou in een persbericht. "Ik kan niet wachten om aan de slag te mogen. Renault heeft grote ambities voor wat betreft zowel het Formule 1-team als de opleiding, dat zorgt voor motivatie. Bovendien besef ik me hoe belangrijk de Chinese markt voor Renault is. Het is een geweldig gevoel om zowel Renault als China te vertegenwoordigen." Zhou reed in de voorbijgaande drie seizoenen in het Europese Formule 3-kampioenschap. Vanaf 2017 verdedigde hij de kleuren van Prema Racing, waarbij Mick Schumacher dienst deed als één van zijn teamgenoten. Waar Schumacher in 2018 aan de haal ging met de F3-titel en Prema-collega's Robert Shwartzman en Marcus Armstrong op de plaatsen drie en vijf eindigden, daar kwam Zhou niet verder dan een achtste plek.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"