Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
IndyCar Series

Voormalig Hamilton-fysio Cullen op handen gedragen: "Hoe ooit zonder haar geracet?"

Toen in 2023 duidelijk werd dat Lewis Hamilton en fysio Angela Cullen niet meer samen zouden werken, rees de vraag wat ze nu ging doen. Eerder dit jaar werd duidelijk dat ze aan de slag gaat met IndyCar-coureur Marcus Armstrong. Inmiddels wordt ze door de Amerikaan op handen gedragen.

Armstrong Cullen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ganassi Racing

Over het hoe en waarom van de plotselinge breuk tussen Lewis Hamilton en Angela Cullen is nooit veel naar buiten gekomen. De timing van de breuk was opmerkelijk zo vroeg na de start van het F1-seizoen, maar beide kampen gaven aan dat het tijd was voor nieuwe uitdagingen voor Cullen. 

Toch duurde het niet heel lang voordat Cullen weer op het circuit werd gespot, aangezien ze in 2024 een samenwerking aan is gegaan met IndyCar-talent Marcus Armstrong. Die zegt zich geen betere partner te kunnen wensen.

"Ik was verbaasd. Ik had gedacht dat ze na zoveel jaren in de Formule 1 wel een beetje klaar was met de sport en een pauze wilde inlassen, maar het tegendeel is waar", aldus Armstrong in gesprek met PA. "Ze is extreem gepassioneerd over deze sport en toen we losjes met elkaar in gesprek raakten, konden we het heel goed vinden en vonden we elkaar op dezelfde golflengte."

Armstrong moest fysiek sterker worden om mee te kunnen in zijn eerste volledige IndyCar-seizoen en daarbij komt Cullen om de hoek kijken, maar ze is op meerdere vlakken van grote waarde.

"Ze heeft een schat aan ervaring. Ze heeft gezien hoe kampioenschappen gewonnen worden. Ze heeft meegemaakt hoe Mercedes dat heeft gedaan, dus om haar aan boord te hebben is een bron van inspiratie, begeleiding en motivatie."

"We werken nog niet zo heel lang samen, maar ik weet nu al niet meer hoe ik races zonder haar heb kunnen rijden. Ze helpt me allereerst met het wegnemen van onnodige afleidingen. Onze doelen zijn performance-gerelateerd. Als iets niet bijdraagt aan een betere performance laten we het links liggen."

Cullen is dus een belangrijke schakel in team-Armstrong: "Ze is niet per se een fysio, ze is veel meer dan dat. We zoeken nog steeds naar een gezamenlijke basis voor onze samenwerking, maar uiteindelijk willen we een routine opbouwen, waarmee we samen op de lange termijn kunnen vechten voor raceoverwinningen en kampioenschappen."

Ook interessant:

Verstappen begon dit F1-seizoen als de grote favoriet. Een 4e wereldtitel zou eenvoudig worden gewonnen, zo dacht men. Maar hoe anders is dat nu? Coronel, Dimmers en Mosterdijk geven antwoord in de nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast.

Of als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Spanje Data tonen aan: Verstappen en Red Bull moeten één belangrijk punt verbeteren