© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Voormalig manager eist miljoenen van Kevin Magnussen

16 nov. 2017 10:50 Ruud Dimmers 0 reacties
Formule 1 coureur Kevin Magnussen botst niet alleen op de baan, maar ook daarbuiten. De Deen is door zijn voormalig manager Madsen aangeklaagd wegens contractbreuk.

Magnussen moet in januari voor de rechter verschijnen

De Formule 1 coureur brak met zijn manager Dorte Riss Madsen die een aanklacht heeft ingediend wegens contractbreuk. In de afgelopen periode hebben de beide partijen geprobeerd om het buiten de rechtbank om te schikken. Nu dat niet gelukt is volgt er in januari een rechtszaak.

Madsen claimt 20% van de inkomsten van de F1-coureurs voor de periode van 1 september 2015 tot en met 30 juni 2021. Daarnaast claimt ze 20% van het bedrijf dat is opgezet om Magnussen's Formule 1 carrière mogelijk te maken. Een BV die is opgericht door Kevin Magnussen en miljardair Anders Holch Povlsen.

Precieze cijfers over de hoogte van de claim zijn niet naar buiten gebracht, maar geruchten spreken over 20 miljoen Deense Kronen, omgerekend $ 3 miljoen.

In 2015 kwam er een einde aan de samenwerking tussen Magnussen en Madsen. Het in 2008 getekende contract zou nooit ontbonden zijn geweest, maar de manager kreeg niet meer betaald vanaf september 2015.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen