Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voormalig manager Schumacher: "Heb Michael een comeback afgeraden"

Ruim negen jaar geleden begon het tweede Formule 1-avontuur van Michael Schumacher. Kort voor nieuwjaarsdag 2010 werd de zevenvoudig wereldkampioen uit Duitsland gepresenteerd bij de zilverpijlen. Schumacher zou drie jaar voor Mercedes rijden, alvorens hij zijn helm eind 2012 aan de wilgen hing. Voormalig manager Willi Weber onthult nooit fan te zijn geweest van Schumachers plannen om een comeback te maken.

Waar Weber behoorlijk op de voorgrond te vinden was in de Benetton- en Ferrari-dagen van Der Meister , liet de belangenbehartiger inderdaad verstek gaan toen zijn cliënt voor Mercedes reed. Weber had al vroeg in de smiezen dat Schumacher, op het moment van tekenen bijna 41 jaar, het succes van vroeger niet zou kunnen evenaren. Uiteindelijk leverden de drie jaren bij Mercedes Schumacher precies één ongeldige poleposition en één podiumplaats op.

"Ik stond er totaal niet achter", vertelde Weber aan de Abendzeitung . "Toen ik van de plannen hoorde, sprak ik Michael direct toe en zei ik 'doe het alsjeblieft niet, je kunt enkel verliezen!'. Michael was een zevenvoudig wereldkampioen die niets meer had te bewijzen, maar hij wilde zo graag terugkeren. Toen dacht ik: prima als hij terugkeert, maar dan is dat zonder mij." "Onze relatie liep er geen schade door op", gaat de voormalig manager van de recordkampioen verder. "We beschikten over een contract dat liep tot en met 2014, maar ik had gewoonweg geen puf meer om de hele wereld over te reizen. Ik ben een persoon die meent dat alles in het leven een bepaalde houdbaarheid heeft, en dat wat Michael over twintig jaar neer wist te zetten is niet gemakkelijk te herhalen. Nadien hebben we overigens nog vaak als vrienden gesproken, hoor." Hoe het nu met de zevenvoudig wereldkampioen gaat, weet vrijwel niemand. Schumacher kwam in 2013 zwaar ten val op de ski-piste, waardoor hij ernstig letsel opliep. De Duitser werd een half jaar in coma gehouden alvorens hij mocht ontwaken, sinds enkele jaren wordt zijn landgoed in Zwitserland tevens gebruikt als privé-kliniek. Schumacher wordt morgen (donderdag) 50 jaar oud.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi