© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Voormalig premier Balkenende baalt van starre Formule 1-houding kabinet

09 feb. 09:30 René Oudman 1 reacties
Als het aan het huidige kabinet ligt, zorgen de Nederlandse autosportliefhebbers er zelf maar voor dat de Formule 1 naar ons kikkerlandje komt. Bij monde van sportminister Bruno Bruins werd afgelopen week duidelijk dat de rijksoverheid niet van plan is om centen uit te trekken voor het plan om een Grand Prix in Nederland te organiseren.

Bruins is een van de ministers van het kabinet Rutte III. Premier Mark Rutte kwam in 2010 aan de macht, als opvolger van Jan Peter Balkenende. Die laatstgenoemde politicus is een autosportliefhebber en baalt zodoende van het besluit van het huidige kabinet.

"Het is van belang dat Nederland zulke grote sportwedstrijden kan organiseren", laat Balkenende in gesprek met BNR Nieuwsradio weten. "Je hebt dit soort evenementen juist nodig."

De voormalig premier liet zich overigens niet verleiden tot het uiten van zijn voorkeurslocatie. "Ik hoop dat er sowieso een Grand Prix van Nederland komt. Zandvoort heeft historisch gezien de achtergrond, wat een voordeel voor ze is, maar ik vind het belangrijkste dat het naar Nederland komt. Laten we hopen dat het bedrijfsleven genoeg geld bijeen weet te brengen om de race te organiseren."

De laatste Formule 1-race die in Nederland werd gehouden, vond plaats in 1985 - deze wedstrijd werd gewonnen door Niki Lauda. Balkenende heeft overigens een behoorlijk aantal Grands Prix bezocht, waarvoor hij de hele wereld is afgereisd. De voormalig beleidsbepaler liet zich zelfs eens zien tijdens de Australische Grand Prix.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen