© TMWolf

Nieuwsoverzicht

Voormalig Red Bull-coureur: "Ik werd zonder pardon op straat gezet"

11 sep. 2018 11:50 Jan van der Burgt 1 reacties
Vitantonio Liuzzi maakte aan het begin van de Red Bull Racing-dagen deel uit van de familie waar zoveel rijders deel uit van willen maken. Liuzzi bleef daar echter niet al te lang hangen, aangezien een verandering van filosofie hem de kop kostte.

Vitantonio Liuzzi werd door Red Bull aangetrokken om het hippe, jonge karakter van Red Bull te belichamen. Zijn flamboyante uiterlijk hielp hem daarbij, maar zijn 'rol' zorgde er tevens voor dat Liuzzi als rijder niet altijd serieus werd genomen en het stempel 'feestbeest' opgedrukt kreeg.

Datzelfde imago, wat hem in eerste instantie een plekje in de Formule 1 had opgeleverd, kostte hem uiteindelijk bij Red Bull ook weer de kop, zo vertelt Liuzzi in een interview met F1.com:

"Red Bull wilde een bepaald imago uitdragen en ik paste in dat plaatje. Ze organiseerden vele feestjes en evenementen en vroegen ons als coureurs daar deel van uit te maken. Om dan vervolgens te horen dat je wordt ontslagen omdat je teveel een feestbeest bent, is heel wrang. Red Bull wilde een andere koers varen en ik maakte niet langer meer onderdeel uit van de toekomst."

Liuzzi neemt de huidige kopstukken van Red Bull, Dietrich Mateschitz en Helmut Marko, echter niets kwalijk: "Met hen kon ik altijd prima door één deur en ik ben Dietrich nog altijd veel dank verschuldigd. Het was Toro Rosso-teambaas Gerhard Berger die meer politieke doeleinden voor ogen hield. Hij vind met 'teveel' en gaf mijn stoeltje voor 2008 aan Sebastien Bourdais."

Op de vraag of hij wel eens met jaloezie naar de prestaties van mannen als Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo kijkt, mannen die hij op momenten wist te verslaan bij respectievelijk Toro Rosso en HRT, antwoordt hij bevestigend:

"Zeker weten. Ik vraag me wel eens af wat ik nou verkeerd heb gedaan. Ik kom dan altijd tot de conclusie dat ik te eerlijk ben geweest, te veel mezelf. Men vond me te realistisch, maar ik ben niet het type dat roept dat we wel even poleposition pakken als de auto daar niet toe in staat is."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen