Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voormalig Red Bull-coureur Vergne haalt zijn gram

Jean-Eric Vergne heeft geen goed woord over voor de keuze van Toro Rosso om Brendon Hartley te contracteren voor 2018. Hij vindt het ronduit lachwekkend dat de Nieuw-Zeelander na al die jaren afwezigheid nu alsnog een kans krijgt bij Toro Rosso.

"Red Bull heeft Brendon Hartley in 2010 als Red Bull-coureur ontslagen, waarna ik zijn plekje mocht overnemen. Dat hij nu Formule 1 rijdt, vind ik op zijn zachtst gezegd lachwekkend" , zo laat voormalig Toro Rosso-coureur Jean-Eric Vergne tijdens een persconferentie in Parijs optekenen. Jean Eric Vergne reed van 2012 tot en met 2014 voor Toro Rosso, maar hoefde niet op promotie naar de hoofdmacht te rekenen. Toen Max Verstappen en Carlos Sainz werden gecontracteerd voor 2015, kon de Fransman vertrekken.

Vergne is dus bekend met het harde personeelsbeleid van Red Bull. Vanwege datzelfde beleid is het maar goed dat Red Bull vorig jaar niet voor voormalig-Toro Rosso-piloot Sebastien Buemi koos om Daniil Kvyat te vervangen: "Dan was hij midden in het seizoen ingestapt en aan het eind van het seizoen waarschijnlijk weer ontslagen" , aldus Vergne over de Zwitser die nog wel op goede voet leeft met Red Bull. Voor Vergne was het ontslag bij Red Bull het moeilijkste moment in zijn loopbaan, maar nu ziet hij er ook de positieve kant van in: "Het bood me de kans de overstap te maken naar de Formule E. Ik stapte op het juiste moment in. Zo heeft elk nadeel toch ook weer een voordeel" , besluit Vergne, die momenteel de titelstrijd in de Formule E leidt.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"