Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voormalig Red Bull-junior haalt uit: "Sommigen horen niet thuis in de Formule 1"

Voormalig Red Bull-protegé Dan Ticktum heeft aangegeven dat er wat hem betreft enkele coureurs in de Formule 1 rijden die daar niks te zoeken hebben. Dat terwijl alle coureurs in zijn klasse, de Formule E, wél capabel zouden zijn voor de F1.

Dan Ticktum kennen we als iemand die niet vies is van stevige uitspraken en ook nu heeft de voormalig Red Bull-junior als Formule E-coureur van zich laten horen. In zijn ogen verdient het merendeel van de FE-coureurs een plekje op de Formule 1-grid, terwijl in de koningsklasse juist gasten rond zouden rijden die daar niks te zoeken hebben. "Ik denk dat vrijwel iedere coureur in onze klasse makkelijk mee kan komen in de Formule 1, een enkeling misschien uitgezonderd", zo wordt hij geciteerd door de The Independent . "Sommigen van ons reden al in de Formule 1 en hadden een langer verblijf verdiend." Waarom ze die kans dan niet kregen? Volgens Ticktum heeft dat allemaal met geld te maken: "Als je dit niveau bereikt, dan presteren we allemaal beter dan 99% ten opzichte van de allerbeste. Als er vervolgens iemand langs komt die op 98,7% opereert, maar wel 10 miljoen meeneemt, dan helpt dat diegene", aldus Ticktum.

"Laatste worden in Formule E geen schande"

De Formule E-coureur denkt dat dat in de Formule E wel anders is: "Dit is één van de klassen waarin elke coureur als een echte professional betaald wordt en dat gegeven spreekt voor zich. Ondertussen denk ik dat enkele F1-coureurs niet in die klasse thuishoren, terwijl hier gasten rondrijden die wel een plekje in de F1 verdienen." Ticktum is, kijkend naar zijn prestaties, geen hoogvlieger in de Formule E, maar dat is zijn ogen ogen vanwege het hoge niveau aldaar geen schande: "Als ik me als laatste kwalificeer of een foutje maak, dan sta ik achteraan met misschien een halve tiende. Alles zit hier zó dichtbij elkaar dat het in vergelijking met in andere klassen lang niet zo vernederend is om achteraan te finishen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"