Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Voormalig Red Bull-medewerker: "Verstappen verstopte zich bij ons voor zijn verplichtingen"

Ex-Red Bull-medewerker Daniel Drury vertelt een prachtige anekdote over Max Verstappen die opzoek was naar rust.

Verstappen Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Ex-Red Bull medewerker Daniel Drury, of beter bekend als EngineMode11, vertelt hoe Max Verstappen achter de schermen is aan de hand van een leuke anekdote.

Drury was actief op de trackside-afdeling van Red Bull in de fabriek waardoor hij Verstappen niet zo heel vaak zag, behalve als de Nederlander naar de fabriek kwam om in de simulator te rijden of andere activiteiten had in Milton Keynes; wat hem doet denken aan een leuk verhaal over Verstappen.

"Hij is een erg aardig gast", begint Drury in de podcast van de The Last Lap. "Eén verhaal wat ik graag wil vertellen. Toen ik op de trackside-afdeling werkte, in de IT hadden we niet echt een mooie werkruimte. Niemand geeft iets om je en we mogen niet gezien worden", grapt Drury. "Geen ramen dus onze tracksideruimte was nogal verborgen. Niemand valt je lastig daarbinnen."

Toch kwam een enkele keer er iemand binnenvallen, en jawel, dat was Verstappen.

"Maar wat ik leuk vond aan Max is dat wanneer het hem een beetje te veel werd en rust wilde, door de media of wat dan ook, vond hij zijn weg naar ons bij IT en ging hij bij ons zitten om zich in feite te verstoppen. En dan ging hij ons bijvoorbeeld vertellen wat hij met Kerst ging doen of vragen hoe het met onze families ging en dat soort dingen."

"Dan werd je gebeld of iemand Max heeft gezien. 'Ze zijn weer opzoek naar je', zei ik dan tegen Max. 'Ik zie jullie later jongens', zei hij en daar ging hij dan."

"Grote kans dat hij Red Bull nooit verlaat"

Zowel op het circuit als buiten het circuit lijkt Verstappen dus een hele goede band te hebben met het team. Drury acht de kans daarom groot dat de Nederlander, in zijn F1-carrière, Red Bull nooit meer zal gaan verlaten.

"Ik denk dat er een grote kans is dat Max nooit Red Bull Racing verlaat als ze vooraan nog mee kunnen doen. Hij heeft nog een lange carrière voor zich. Ik weet dat hij al even in F1 zit, maar hij startten zo jong. Hij heeft zeker nog 10 jaar. Het is bizar om erover na te denken dat hij misschien wel 18 seizoenen voor een team rijdt."

Ook interessant:

Verstappen deelde Ferrari definitieve KO uit op eigen bodem

De Formule 1 Grand Prix van Italië zal bij veel Nederlanders lange tijd in het geheugen geheugen gegrift staan. Zo ook bij Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, die hun hoed niet afnemen voor één Nederlander, maar voor twee Nederlanders. Dit en veel meer in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

14 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken