© Martin Pettitt

Nieuwsoverzicht

Voormalig Red Bull-talent: 'Ze wilden opeens geld zien'

Volgens voormalig Red Bull-talent Filipe Albuquerque speelt ook een (te) belangrijke rol als je te boek staat als groot talent. Albuquerque ondervond dit aan den lijve als Red Bull-junior.

Albuquerque blijft Red Bull desondanks dankbaar

Filipe Albuquerque gold ooit als een groot talent dat hard op weg was om succesvol te zijn in de Formule 1. Red Bull herkende zijn talent en nam hem op in zijn talentenpool, maar de weg het grootste toneel stagneerde toen Red Bull de Portugees vroeg om mee te betalen aan zijn zitjes.

"Toen ik GP2 ging rijden, kreeg ik te horen dat ik zelf ook moest bijdragen aan mijn racestoeltje", zo laat Albuquerque optekenen in gesprek met het Portugese Diario de Noticias. "Dat terwijl ik tot aan de GP2 nergens iets heb laten liggen. Ik was in elk kampioenschap de beste rookie, dus veel meer kon ik niet doen."

De winnaar van de Race Of Champions van 2010 weet dus uit eigen ervaring dat talent alleen niet altijd voldoende is om de top te behalen: "Hoe dichter je bij de Formule 1 komt, hoe belangrijker geld wordt."

Albuquerque klaagt overigens niet, want hij heeft nog altijd een succesvolle autosportcarrière. Eind vorige maand won hij nog de 24 uur van Daytona, iets wat zonder Red Bull nooit mogelijk was geweest: "Zonder Red Bull had ik mijn eigen carrière niet kunnen financieren en was ik nu dus geen autocoureur geweest."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen