Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voormalig teambaas adviseert Verstappen: 'Rij nou eens zonder gezeik'

Frits van Amersfoort, Formule 3-teambaas, roept zijn voormalig pupil Max Verstappen op nu eens een race te rijden zonder gezeik.

Frits van Amersfoort heeft na een moeizaam begin van het seizoen een duidelijke tip voor Max Verstappen: "Ga nou eens rijden zonder gezeik. Het zou zijn imago alleen maar goed doen" , aldus de Formule 3-teambaas in gesprek met Motorsport.com . Overigens maakt de voormalig teambaas van Max Verstappen zich geen zorgen over de toekomst van de Nederlander: "Dat komt allemaal goed. We hebben bij veel grote coureurs gezien dat het even niet liep. Maar grote rijders komen daar altijd uit en ik ga ervan uit dat voor Max Verstappen hetzelfde geldt." Van Amersfoort bekeek het gevecht en de crash tussen Max Verstappen en Daniel Ricciardo natuurlijk door de ogen van een teambaas. Zijn conclusie: "Ik ben blij dat ik niet bij Red Bull hoor. Dit is slecht voor het hart van een teambaas. Ik vind het moedig dat ze Max en Daniel tegen elkaar laten racen, maar ik had dat niet prettig gevonden."

Van Amersfoort vindt wel dat Red Bull na de crash de zaken netjes heeft afgehandeld, zeker tegenover de pers: "Volgens mij hebben ze het heel charmant opgelost door te zeggen dat hun rijders met elkaar mogen racen, maar dat dit niet heel handig was." Waar Red Bull duidelijk stelde dat beide rijders schuld hadden aan de crash, wijst Van Amersfoort toch vooral Daniel Ricciardo aan als de veroorzaker: "Natuurlijk was Max een beetje aan het bewegen op dat rechte stuk, maar uiteindelijk reed Daniel er achterop. Hij moet toch weten dat Verstappen geen millimeter prijsgeeft."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'