Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voormalig Force India-teambaas Bob Fernley (70) overleden

Een verdrietig bericht uit de Formule 1-wereld. Bob Fernley, voormalig teambaas van Force India, is op 70-jarige leeftijd overleden.

Het nieuws van het overlijden van Bob Fernley (70) werd door onder andere Aston Martin (voormalige Force India) bekendgemaakt. Bob Fernley was lange tijd werkzaam voor Force India en trad uit te schaduw van eigenaar en teambaas Vijay Mallya toen de Indiër van frauduleuze praktijken werd verdacht en wat meer in de anonimiteit verbleef. Fernley bleef waarnemend teambaas van Force India tot het team in 2019 werd overgenomen door Lawrence Stroll, waarna het team werd omgedoopt tot Racing Point en uiteindelijk tot Aston Martin. Nadien ging Fernley een avontuur aan in Amerika aan waar hij hielp het IndyCar-project van McLaren van de grond te krijgen. In 2020 nam hij de rol over van Stefano Domenicali als hoofd van de Single Seater Commission van de FIA, alvorens die rol in 2022 over te geven aan Giancarlo Minardi.

1674848293774295060

Today we sadly learnt of the passing of our friend and former colleague, Bob Fernley. The thoughts of all of us are with his family and friends at this time. pic.twitter.com/bZoU8zWn0e — Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team (@AstonMartinF1) June 30, 2023

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje