Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Voormalig teambaas zet vraagtekens bij duel Verstappen en Norris: "Helaas weten we dat niet"

De titanenstrijd tussen Max Verstappen en Lando Norris in de slotfase van de Grand Prix van de Verenigde Staten heeft veel stof doen opwaaien. Oud-teambaas in de Formule 1, Giancarlo Minardi, vindt het jammer dat we niet weten wat de richtlijnen voor de coureurs waren.

Norris Verstappen race overtake Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen en Lando Norris zorgden voor een fraai schouwspel in de laatste fase van de race op het Circuit of the Americas. Norris probeerde Verstappen in te halen, maar de Nederlander hield de deur telkens goed dicht. Totdat Norris het via de buitenkant probeerde en Verstappen buiten de baan inhaalde. Dat kwam de McLaren-coureur uiteindelijk op een straf van vijf seconden te staan, waardoor hij buiten het podium viel.

Verstappen eindigde daardoor op P3. "Verstappen vond zijn glimlach weer terug. Het was het resultaat van een gevecht met polesitter Norris en de daaropvolgende penalty", stelt voormalig teambaas Giancarlo Minardi. "We weten helaas niet wat de richtlijnen waren tijdens de briefing tussen de wedstrijdleiding en de coureurs. Het lijkt me in ieder geval dat er meer tolerantie was tijdens de eerste ronde, in vergelijking met de rest van de race. Want de twee gebeurtenissen, altijd met Norris en Verstappen als hoofdrolspelers, lijken erg op elkaar", zegt Minardi.

Dan richt hij zich ook nog even op de start van de race, waar de winnaar van de dag gelijk een belangrijke slag sloeg. "Charles Leclerc was de hoofdrolspeler van een perfecte start. En het type aanval van Verstappen op Norris, was waarschijnlijk verwacht", waarbij Minardi dus verwijst naar de inhaalactie van Verstappen op Norris.

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten werd vooral een race tussen Max Verstappen en Lando Norris. Hoe hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk de GP beleefd? Ze bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Spoiler-alert Vader Perez deelt waanzinnige 'spoiler' over F1-toekomst zoon Sergio