Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Voormalig teamgenoot Hamilton geeft verlies toe: "Zo simpel was het"

Heikki Kovalainen staat niet in de Formule 1-geschiedenisboeken als één van de grootsten aller tijden, maar toch wist hij als teamgenoot van Lewis Hamilton een race te winnen. Veel meer zat er niet in, zo weet hij heel goed zelf.

Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes F1

Voormalig Formule 1-coureur Heikki Kovalainen is één van de tafelgasten in het programma F1 Talks - with Max Verstappen. Verstappen is net tweevoudig wereldkampioen geworden en de eerste vraag luidt dan ook: "Waar ging het mis voor die anderen heren aan tafel, te weten Kovalainen, Bjorn Wirdheid, Giedo van de Garde en Jos Verstappen.

"Alles wat mis kon gaan, ging mis in mijn carrière", zo trapt de voormalig McLaren-coureur grappend af met een grijns. "Maar nee, Max is één van die jongens die zo nu en dan opduiken in de Formule 1. Er zijn er meer geweest, maar dat waren er niet veel."

Kovalainen maakte één van 'die jongens' van dichtbij mee: Lewis Hamilton: "Ik weet hoe het is om de teamgenoot te zijn van een coureur van dat kaliber. En het antwoord op de vraag is simpel. Ik kon gewoon niet zo snel mijn rondjes rijden als dat hij dat kon", klinkt het vol lof over Hamilton.

Ook interessant:

Oppermachtige Verstappen declasseerde daar iedereen

Max Verstappen reed een dijk van een Formule 1-seizoen. Hij won meerdere Grands Prix met overmacht, maar waar was hij op zijn allerbest? Tom Coronel en Ruud Dimmers geven op aangeven van Joris Mosterdijk hun mening in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull