Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voormalig teamgenoot Hamilton: "Lewis zal superagressief zijn in gevecht met Verstappen"

Mochten de twee kemphanen elkaar dit seizoen nog eens tegenkomen op het asfalt, dan denkt Pedro de la Rosa dat Lewis Hamilton enorm agressief het gevecht met Max Verstappen aan zal gaan, omdat de dynamiek in 2022 helemaal anders is.

Aankomend weekend staat de derde Grand Prix van het Formule 1-seizoen op het programma. Vooraf lijkt eigenlijk iedereen het er over eens te zijn dat het opnieuw een strijd gaat worden tussen de rode Ferrari's en de blauwe Red Bull-bolides. Voormalig F1-coureur Pedro de la Rosa denkt in de F1 Nation Podcast precies hetzelfde. "Het is lastig om te zeggen wie de favoriet is. Het is een fantastisch seizoen tot nu toe. Het gat tussen Red Bull en Ferrari vooraan en de rest daarachter is enorm. Ik hoop dat we verder gaan waar we in Djedda waren gebleven: een gevecht tussen Red Bull en Ferrari", zo antwoordt hij gevraagd naar het GP-weekend in Melbourne. De Spanjaard denkt niet dat de rest iets in kan brengen tegen het geweld vooraan. "Mercedes en de anderen kunnen misschien wat dichterbij komen, maar ze zullen nog geen oplossing hebben gevonden voor hun problemen. Toch is vier auto's die strijden om de overwinning iets dat we al lang niet hebben gezien." Vier auto's? Dus Carlos Sainz en Sergio Perez gaan ook meestrijden? Of wordt het weer de Verstappen-Leclerc show? De la Rosa vlakt de andere twee coureurs zeker niet uit. "Het is twee plus twee. Max en Charles liggen nu wat voor, maar je mag Carlos niet onderschatten. Hij is een coureur die zich op de data focust en weet hoe hij het gat moet dichten. Checo had de vorige race bovendien kunnen winnen, dus potentieel kunnen er aankomend weekend vier coureurs strijden om de Grand Prix-zege."

Verstappen racet als een ware kampioen

De regerend wereldkampioen gedraagt zich volgens de voormalig McLaren-coureur dit seizoen wat anders op de baan. Hij gedraagt zich volgens De la Rosa als een kampioen, zo antwoordt hij als hij gevraagd wordt naar de rijstijl van Max en of deze veranderd is. "Dat denk ik wel ja, absoluut. Verstappen racet nu als een ware wereldkampioen. Hij racet anders omdat hij moet. Hij moet de kroon verdedigen en denken aan WK-punten. Er zal een moment komen dat Mercedes en Hamilton terugkomen. Hoe zal Max dan racen tegen Lewis? Het scenario is dan helemaal anders dan vorig jaar."

Agressieve Hamilton

Dit jaar is het Verstappen die volgens de Spanjaard veel te verliezen heeft, terwijl Hamilton waarschijnlijk later in het seizoen geen uitzicht meer heeft op de titel. In dat geval kan de Brit veel meer risico nemen en zal de Nederlander in zijn achterhoofd rekening houden met zijn strijd om zijn tweede wereldtitel. "Lewis zal superagressief zijn tegen Max, terwijl de Red Bull-coureur meer zal denken aan de titel", voorspelt de voormalig testcoureur van McLaren, waar hij jaren teamgenoot was van Hamilton. "Het zal een andere Max zijn. Hij racet dan met Lewis op dezelfde manier als hij nu met Leclerc racet. Ik denk niet dat hij momenteel zo racet omdat het Charles is en ze elkaar al lang kennen. Nee, hij racet nu gewoon als een wereldkampioen." Als voorbeeld geeft hij een race drie seizoenen gereden, toen Verstappen er na een prachtige inhaalrace met de overwinning vandoor ging door Charles aan de kant te zetten. "Weet je nog in 2019? Toen Max en Leclerc in Oostenrijk aan het vechten waren om de overwinning in de laatste ronden? Max was toen ook enorm agressief, want hij had niets te verliezen en wilde winnen. Dat was interessant om te zien."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'