Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voormalig topontwerper gelooft niet in herstel McLaren

Voormalig McLaren-topontwerper John Barnard twijfelt of het nog goed kan komen met McLaren. In zijn ogen is er een enorme herstructurering van het team nodig, maar Barnard twijfelt of het team een dergelijke ingreep overleeft.

Op de presentatie van een biografie over zijn eigen leven geeft voormalig McLaren-topontwerper John Barnard aan dat hij de toekomst somber inziet voor McLaren: "Voormalig McLaren-baas Martin Whitmarsh introduceerde enkele jaren geleden de huidige managementstructuur, maar die moet op de schop. Het systeem werkt niet en de manier van denken binnen McLaren moeten worden veranderd." "Ik weet echter niet hoe lang zo'n proces zal duren en ik vraag me of het team zo'n ingrijpende verandering van filosofie kan overleven." Barnard hielp McLaren begin jaren '80 na jaren zonder successen op de been, maar gelooft niet dat het dit keer net zo makkelijk zal zijn:

"Destijds was het team veel kleiner. Ik zou deze job nu niet aandurven. Het is alsof je een olietanker wil laten keren." Barnard denkt dat de huidige problemen van McLaren zijn ontstaan toen Ron Dennis ooit het McLaren-imperium uit wilde breiden: "Hij kwam toen daadwerkelijk aan het hoofd te zitten van verschillende bedrijven die onder de naam McLaren opereerden, maar volgens mij is het Formule 1-team daar het slachtoffer van geworden."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden