Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Voormalig Toyota-coureur benieuwd naar terugkeer: "Dat is wat Haas mist"

De terugkeer van Toyota geeft de F1-fans weer iets om naar uit te kijken. Eerder was de Japanse fabrikant al van 2002 tot en met 2009 betrokken in de Formule 1. In 2005 werd het beste resultaat behaald, de vierde plek bij de constructeurs.

Ralf Schumacher
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was groot nieuws, de terugkeer van Toyota in de Formule 1. De Japanse autofabrikant gaat een samenwerking aan met Haas en moet het team een nieuwe impuls geven in de Formule 1. Van 2002 tot 2009 was Toyota ook al actief in de Formule 1, met een eigen team. Onder meer Ralf Schumacher was een van de coureurs. Zijn eerste jaar bij het team, 2005, was direct het topjaar van Toyota. Het team werd toen vierde bij de constructeurs. 

Schumacher reed uiteindelijk drie jaar bij Toyota, voordat zijn F1-pensioen inging. Hij reed drie keer naar het podium voor de Japanners. Schumacher is zeer benieuwd wat de terugkeer van Toyota gaat betekenen voor Haas. "Op korte termijn kan Toyota al bijdragen met de windtunnel in Keulen. Ferrari en McLaren hebben die windtunnel ook gedeeltelijk gehuurd. Toyota heeft nog steeds alle faciliteiten en ze worden up-to-date gehouden. In principe kun je dus ontwikkeling kopen van Toyota en dat is iets wat Haas mist, net als mankracht. Toyota kan daar dus aan bijdragen", legt Schumacher uit tegen Sky Sports.

Wat Toyota mag verwachten van de terugkeer? Schumacher: "Formule 1 ontwikkelt zich ongelooflijk. Het is een melkkoe geworden. Je verdient er wereldwijd heel veel geld mee. Het imago van Toyota is de laatste tijd niet bijzonder goed. Hybride technologie is het stokpaardje van Toyota en daarom is de terugkeer logisch."

Schumacher zelf kijkt terug op mooie jaren bij Toyota. "Ik heb er goede herinneringen aan, maar ook moeilijke herinneringen. Want het motto van Toyota dat iedereen alles kan doen en dat de kwaliteit hoog moet blijven, past natuurlijk niet helemaal in de Formule 1. Ik hoop dat Toyota dit heeft geleerd en echt probeert een groep mensen te vinden die ze kunnen vertrouwen en die gezamenlijk goed werken", zegt Schumacher.

"En dan ben ik benieuwd, als ze echt naar de Duitse mentaliteit neigen, ook op de lange termijn samen met Haas, hoe dat financieel gepresenteerd gaat worden. Want je moet niet vergeten dat het kostenplafond en het loonniveau en ook de bijkomende kosten natuurlijk anders zijn dan in Engeland. Dus dat is nog een uitdaging."

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen gelauwerd Red Bull-unicum dreigt: "Dat is wel heel extreem, hè?"