Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voormalig Verstappen-teamgenoten kijken hun ogen uit: "Altijd een hype rondom Max"

De Formule 1 is neergestreken op het thuiscircuit van Max Verstappen, waardoor de ogen van teams, coureurs en media nóg meer gefocust zijn op de Nederlander. Twee voormalige teamgenoten van Verstappen zagen de hype al heel lang geleden aankomen.

Binnen en buiten de Formule 1 is de naam 'Max Verstappen' ongekend populair. Overal ter wereld kent men de Nederlander en de huidige wereldkampioen, maar hoe was dat jaren geleden? Circuit Zandvoort, waar dit weekend de Grand Prix van Nederland plaatsvindt, is dé plek om dat eens te vragen aan wat voormalige teamgenoten van de Limburger. Carlos Sainz weet er alles van. Hij debuteerde naast Verstappen bij Toro Rosso, het huidige AlphaTauri, en legt aan onder meer RacingNews365 uit hoe de hype is rondom de WK-leider. "Max heeft nooit een gemis aan hype om hem heen gehad, die hing er altijd. Zelfs ver voor zijn debuut in de Formule 1 was dat er al. In de F3 had hij al ontzettend veel volgers." "De echte storm begon in zijn eerste jaar in de F1. Het verbaast me dan ook totaal niet (dat de hype er nu nog is, red.), want sinds ik met hem debuteerde in 2015 is die hype er altijd gebleven. Ik snap het wel. Het is een supertalent en iemand die het heel, heel goed doet. Al vanaf het begin", aldus de Ferrari-coureur.

Gasly eensgezind

Ook Pierre Gasly heeft een tijdje bij Red Bull gereden en kent Verstappen al vanuit de jongere jaren. "Voor mij was het toen al duidelijk hoe groot de hype was. Al bij het karten was die hype heel, heel anders dan bij andere rijders", zo vervolgt de coureur die nu uitkomt voor het Franse Alpine. "Toen we hogerop de raceklassen gingen, werd duidelijk dat er steeds meer aandacht en focus naar hem ging. Zijn performance en natuurlijk ook Jos Verstappen, de relatie tussen de twee... het was allemaal geen verrassing. Toen kwam zijn F1-debuut en zijn switch naar Red Bull en werd alles alleen maar groter." "Dat was allemaal geen verrassing. Natuurlijk heeft hij veel volgers, vooral hier in Nederland. Het lijkt er van buitenaf sterk op dat hij hét icoon van het land is, dat verklaart ook wel waarom 99.9% van de grandstands hier gevuld zijn met mensen in vol oranje-ornaat", zo sluit Gasly af.

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel