© Getty Images / Red Bull

Nieuwsoverzicht

Voorspelling GP Amerika: Wordt de inhaalrace van Max Verstappen beloond?

22 okt. 2017 18:00 Wanda Bisschop 0 reacties
De Formule 1 race van Amerika belooft een race vol spektakel te worden waarbij de emoties hoog op kunnen lopen. Drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton staat op matchpoint voor het binnenhalen van zijn vierde titel, maar moet daarbij wel hopen op een uitglijer van Sebastian Vettel. Door de vele gridstraffen is het complete veld flink door elkaar geschud en wacht onder meer Max Verstappen een inhaalrace. Wat kan hij vanaf P17?

Wordt het kampioenschap beslist in Austin?

Lewis Hamilton leidt het kampioenschap met maar liefst 59 punten op zijn grootste uitdager Sebastian Vettel. Hij moet minimaal zestien punten meer halen dan Vettel en dan is zijn vierde wereldtitel een feit. De Mercedes coureur is in Austin de te kloppen man. IJzersterk en ongenaakbaar in alle sessies tot nu toe met alweer zijn 72ste pole uit zijn indrukwekkende Formule 1 carrière.

Vettel zit flink in de achtervolging en start vanaf P2. De Duitser kan een zege in Austin dan ook wel gebruiken maar de grote vraag is vooral of hij over stalen zenuwen beschikt of zich opnieuw het hoofd op hol laat brengen. Vettel heeft niets te verliezen en kan risico nemen in de eerste bocht.

Nummer drie in het klassement, Valtteri Bottas, start vanaf P3 maar lijkt geen rol meer te spelen in de titelstrijd. Hooguit de tweede plek is nog mogelijk maar hij kan natuurlijk wel zijn teamgenoot een enorme dienst bewijzen door direct bij de start Vettel te verschalken.

© Getty Images / Red Bull Contentpool

Heeft Max Verstappen kans op het podium?

Alles is mogelijk in de Formule 1 en zeker als het gaat om Max Verstappen op een circuit waar volop inhaalmogelijkheden liggen. Verstappen wist op voorhand al dat het een lastig weekend ging worden in Austin vanwege zijn zesde motor. Hierdoor was hij sowieso gedoemd tot een startplek in de achterhoede.

De taak van onze landgenoot is dan ook simpel. Bij de start uit de malaise blijven en zo snel mogelijk doorstomen naar de top 10. Onder normale omstandigheden ligt het podium buiten bereik, maar Verstappen is in vorm en wil zeker na zijn 'ruk' kwalificatie wat goed maken.

De long runs van Verstappen waren in ieder geval erg veelbelovend en zijn afwijkende bandenstrategie kan hem dan ook weleens een mooie klassering gaan opleveren.

Interessant wordt ook hoe zijn teamgenoot Ricciardo het gaat doen. De Australiër zit met zijn vierde startplek eerste rang voor het podium en kan wat dat betreft weleens een rol gaan spelen in de titelstrijd tussen Hamilton en Vettel.

Onze voorspelling:

1. Lewis Hamilton

2. Valtteri Bottas

3. Daniel Ricciardo

En Max Verstappen? Voor hem hebben we P5 gereserveerd.

Nog even een reminder! De Formule 1 race van Amerika begint om 21.00 uur Nederlandse tijd. Vanaf 20.30 kun je alle ins en outs weer volgen in onze live-blog inclusief live timing.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen