Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voorspelling GP Engeland: Zorgt Max Verstappen voor een verrassing?

De Grand Prix van Groot-Brittannië geldt als de bakermat van de autosport. Het is niet voor niks dat de Engelsen roepen 'Motorsport is coming home'. Vorig jaar stuntte Max Verstappen met een tweede plek na een boeiend gevecht met Nico Rosberg. De grote vraag voor vanmiddag is echter hoeveel ronden de jonge Nederlander gaat afleggen.

De GP van Engeland vindt misschien in de toekomst niet meer plaats op het circuit van Silverstone. De eigenaren hebben naar verluidt de ontsnappingsclausule gelicht waardoor de kans bestaat dat in 2019 Silverstone van de Formule 1 kalender verdwijnt. Zo ver is het gelukkig nog niet. Eerst kunnen we vanmiddag om 14.00 uur hopelijk genieten van een boeiende race. Is Mercedes opnieuw oppermachtig? De afgelopen drie jaar domineerde Mercedes de GP van Engeland. Hamilton scoorde maar liefst een hattrick en is hard op weg naar zijn vierde overwinning op rij op Silverstone. De drievoudig wereldkampioen liet er geen gras over groeien tijdens de kwalificatie en elimineerde zijn concurrentie. Ook teamgenoot Bottas had het nakijken. Maar ook voor Hamilton geldt dat hij de race eerst nog moet uitrijden om als eerste over de finish te komen. Over het algemeen zit het met de racepace van Ferrari wel goed en staan zowel Raikkonen als Vettel bekend om hun goede starts. De grote vraag is dan ook wie de leiding pakt nadat de lichten uitgaan. De positie van Raikkonen is een lastige. De Fin moet de leiding pakken als hij voor zijn eigen overwinning wil strijden. Pakt hij de leiding niet direct af van Hamilton dan schatten wij de kans op een teamorder bij Ferrari hoog in. Wat zijn de kansen voor de achterhoede? Lukt het Stroll opnieuw om zijn slechte kwalificatie om te zetten in punten? De Canadees kwam er ook in Engeland niet aan te pas en jaagt vanaf P15 op de benodigde punten. De grote vraag is echter hoe snel Daniel Ricciardo zich een weg naar voren baant. De Australiër was dit keer de pechvogel bij Red Bull en moet vanaf P19 aansluiting vinden bij de top.

Interessant wordt het dan ook of Fernando Alonso in het kielzog van Ricciardo mee rijdt richting de punten. Beiden zagen een samenwerking tijdens de race wel zitten maar normaal gesproken komt de McLaren van Alonso tekort ten opzichte van de Red Bull. En over McLaren gesproken; wat te denken van Stoffel Vandoorne vanaf P8? Lukt het de Belg om eindelijk punten te scoren in dit Formule 1 seizoen. We gunnen het hem zeker! Toert Max hem rustig naar huis of? Max Verstappen deed tijdens de kwalificatie wat er van hem werd verwacht. Hij noteerde keurig de vijfde tijd maar het gat met Hamilton was aanzienlijk. Normaal rijden Hamilton en de beide Ferrari's dan ook bij hem weg maar als Verstappen een kans ziet dan gaat hij ervoor. Een zelfde start als in Canada en Max rijdt virtueel al op het podium. Het is zeker mogelijk. Vooral als ook de weergoden een handje meehelpen. De kans op regen tijdens de race is iets van 40%. Niet veel maar het kan net voor dat beetje extra spanning zorgen zo aan het einde van de race! Ons podium voor de GP van Engeland 1. Lewis Hamilton 2. Sebastian Vettel 3. Max Verstappen

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin