© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Voorspelling GP Hongarije: Herhaalt Max de stunt van zijn vader?

30 jul. 2017 11:56 Wanda Bisschop 0 reacties
De GP van Hongarije is de laatste race voor de zomerstop en belooft alleen daarom al een mooi spektakel te worden. Wie van de twee kemphanen gaat als de WK leider de zomerstop in? Vergroot Vettel zijn voorsprong of komt Hamilton langszij? En wat zijn de kansen voor Max Verstappen vanaf P5?

Max Verstappen heeft een wereldstart nodig voor het podium

De GP van Hongarije vindt plaats op de Hungaroring, ook wel een Mickey Mouse circuit genoemd. Inhalen op deze track is lastig waardoor de heren het vooral van de start moeten hebben. De aanloop naar de eerste bocht is relatief lang waardoor de eerste ronde weleens bepalend kan zijn voor de uitslag van de race.

Domineert Ferrari de race?

De Italiaanse renstal deed in de kwalificatie goede zaken. Vettel knalde er een nagenoeg perfect rondje uit maar ook Kimi Raikkonen verbaasde iedereen. Mercedes werd daardoor verwezen naar de tweede startrij en moet dus vol in de aanval om niet teveel punten te verliezen aan met name Vettel.

Ferrari bewees dit seizoen al vaker dat ze in de race het tempo van Mercedes prima kunnen bijhouden. Een 1,2 voor Ferrari ligt dan ook op de loer. Raikkonen kan daarnaast een mooie buffer vormen voor Vettel door de heren van Mercedes achter zich te houden. De vraag is echter in hoeverre Raikkonen voor zijn eigen kansen gaat en Vettel bij de start verrast.

Wat zijn de kansen voor Max Verstappen?

In 1994 was het Jos Verstappen die in Hongarije als derde over de finish kwam. Kan zijn zoon dit huzarenstukje vanmiddag herhalen? Ja, dat kan maar dan moet hij opnieuw een wereldstart hebben. Als het hem lukt om van P5 naar P3 te jumpen dan is het podium zeker haalbaar.

Blijft hij bij de start echter achter de beide Mercedessen, dan wordt het waarschijnlijk gewoon weer P5. Inhalen op dit circuit is lastig, maar Max zal het ongetwijfeld wel proberen als hij een kansje ziet.

Vlak echter ook zijn teamgenoot Ricciardo niet uit. De Australiër staat gezellig naast Verstappen op de grid maar heeft al laten weten dat hij in de race geen vriendjes wil maken en zo snel mogelijk naar voren wil. Voorafgaande aan het raceweekend in Hongarije zette Red Bull in op een dubbele podiumfinish. Dat wordt lastig maar de GP van Hongarije heeft wel vaker bol gestaan van spektakel met safety cars dus wat dat betreft, is alles mogelijk!

Onze voorspelling

1. Sebastian Vettel

2. Kimi Raikkonen

3. Lewis Hamilton

Natuurlijk hopen we dat we het mis hebben maar wij reserveren P4 voor Max.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen