© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Voorspelling GP Italië: Wordt het weer een typische Verstappen-show?

03 sep. 2017 12:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Amper een week na zijn teleurstellende optreden tijdens de GP van België staat Max Verstappen opnieuw voor een grote uitdaging. Na zijn sterke kwalificatie in België deed Verstappen er in Monza nog een schepje bovenop. Pole was net te hoog gegrepen maar een keurige tweede tijd betekende zijn beste kwalificatie van dit seizoen. Toch wacht hem een gevecht vanuit het middenveld. Wat wordt het straks voor onze landgenoot?

Max Verstappen gaat vol op de aanval in Monza

De kwalificatie voor de GP van Italië was er eentje om je vingers bij af te likken. Nadat de sessie meerdere keren werd uitgesteld vanwege de hevige regenval, kwamen de heren uiteindelijk alsnog aan het eind van de middag in actie. En hoe! Een geweldig gevecht in Q3 waarbij uiteindelijk Hamilton wel opnieuw met de pole er vandoor ging maar daarachter was het werkelijk waar genieten.

Aan één kant natuurlijk ontzettend zuur dat we straks Max niet gewoon naast Hamilton zien starten maar goed, het betekent ongetwijfeld wel dat we een paar mooie acties van Verstappen kunnen verwachten.

Slaat Hamilton een hole in one?

Ja, die kans is vrij groot want wie moet hem in hemelsnaam van de zege afhouden? Bottas start weliswaar als vierde maar is duidelijk niet opgewassen tegen deze in bloedvorm verkerende Hamilton. Ferrari? Hebben jullie ze gezien? Wij niet. Een beschamende optreden van zowel Vettel als Raikkonen en dat voor eigen publiek. De Tifosi zitten vanmiddag dan ook te duimen draaien op toch nog wat geluk voor één van hun coureurs.

Hoe staat het met de zenuwen van Stroll en Ocon?

Het blijft bijzonder; Stroll start straks gewoon als tweede in de GP van Monza en staat dus gezellig naast Hamilton op de grid. Stroll krijgt nog regelmatig kritiek over zich heen maar komt op de één of andere manier juist bovendrijven in omstandigheden waar je het niet verwacht zoals Baku en Italië. Toch zien we hem niet als een serieuze podiumkandidaat vanmiddag. Ocon daarentegen dichten we wel kansen toe om vandaag zijn eerste podiumplek te scoren. Hij heeft in ieder geval straks geen last van zijn teamgenoot.

Wat zijn de kansen voor Max Verstappen?

Tweede in de kwalificatie, 20 gridstraffen en dan starten vanaf P13 met je RB13. Dat moet toch haast wel een voorbode zijn voor een mooie race. Bij de start heeft hij ongetwijfeld de beide Saubers al te pakken. Ja, dames en heren, de Saubers starten vanaf P11 en P12 en kunnen dus straks gewoon een rondje vechten voor hun positie om daarna weer achteraan aan te sluiten. Maar wat Max betreft, als zijn auto het houdt en hij verder uit de malaise blijft, dan zien we hem ongetwijfeld terug in de punten.

De GP van Italië zou zomaar eens een hele vermakelijke race kunnen gaan worden.

Onze voorspelling

1. Lewis Hamilton

2. Valtteri Bottas

3. Esteban Ocon

En voor Max hebben we zijn oude plekje gereserveerd, oftewel P5.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen