© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Voorspelling GP Singapore: Wordt het eindelijk Yes voor Max Verstappen?

17 sep. 2017 12:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Om 14.00 uur schiet ongetwijfeld de hartslag bij veel Nederlandse Formule 1 liefhebbers flink omhoog. Ook bij ons als redactie is de spanning dan voelbaar. Vooral nu Max Verstappen in Singapore zichzelf in de beste positie heeft gemanoeuvreerd om toe te slaan!

Max Verstappen jaagt op zijn tweede overwinning

Voor de tweede kwalificatie op rij noteerde Max Verstappen de tweede tijd. Was het in Monza nog achter Hamilton, in Singapore was Vettel hem net te snel af. Enige verschil is echter wel dat Max vanmiddag dan ook echt van de eerste startrij gaat vertrekken!

In de afgelopen twee edities kwamen de nummers 1,2 en 3 ook in die volgorde over de finish. Natuurlijk tekenen we daar op voorhand voor. Een tweede plaats in Singapore is natuurlijk een geweldige opsteker gezien het seizoen van onze landgenoot tot nu toe. We hebben het hier echter wel over Max Verstappen. Dé coureur die overal een opening ziet en ook zeker niet schuwt om toe te slaan.

Vooral in Singapore is de start cruciaal want dat is in feite de enige plek om nog van positie te wisselen. Daarna is het min of meer gedaan met de inhaalmogelijkheden.

© Getty Images / Red Bull Contentpool

Hoeveel risico's durven Max en Vettel te nemen?

Dat is de vraag die iedereen ongetwijfeld bezig houdt. Max is nu eenmaal een coureur die risico's neemt, dat maakt hem ook zo'n geweldige coureur. Dat zorgt er ook voor dat we met zijn allen straks met samengeknepen billen en ingehouden adem ons blik richten op de start.

Tegelijkertijd weten we ook dat Vettel misschien wel minder risico neemt als anders. Hij moet tenslotte ook denken aan zijn positie in het klassement en kan in SIngapore toeslaan ten opzichte van Hamilton.

De kans bestaat natuurlijk ook dat Ricciardo de lachende derde wordt in dit verhaal. De Australiër zit eerste rang als er tussen Vettel en zijn teamgenoot iets gebeurt. Ook voor Ricciardo geldt dat hij er alles aan gaat doen om Singapore te winnen maar na het akkefietje tussen hem en Verstappen in Hongarije zal ook Ricciardo geen onnodige risico's mogen nemen van zijn team. Red Bull wil Singapore winnen en kan een debacle waarbij de beide Bulls het voor elkaar verpesten dan ook niet gebruiken. Het is misschien wel hun laatste kans dit seizoen op een dubbelslag.

Heeft buiten de top 3 nog iemand kans op de overwinning?

Nee, dan moet het vanmiddag wel al heel gek gaan lopen. In Singapore is veel mogelijk, tenslotte heeft de race een 100% score wat betreft de safety car. Echter de race is qua winnaars en podium ook redelijk voorspelbaar. Tenslotte won de polesitter maar liefst 7 van de 9 edities tot nu toe.

Wel hopen we dat McLaren het vanmiddag goed gaat doen en er ook een dubbele puntenfinish uitsleept. Als er één team is die we dit gunnen, dan is dat zeker het team van Alonso en Vandoorne!

Onze voorspelling

1. Max Verstappen

2. Sebastian Vettel

3. Daniel Ricciardo

Ja, we gaan ervoor!

Vanaf 13.30 uur zitten we trouwens voor jullie klaar met onze live-blog waarin we natuurlijk de verrichtingen van Max met argusogen in de gaten houden!

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen