Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Bernie Ecclestone

'Voortbestaan van Formule 1 in gevaar door coronavirus'

Er is veel onzeker over het huidige Formule 1-seizoen vanwege het coronavirus, maar oud F1-baas Bernie Ecclestone vreest dat de gevolgen nog veel langer door kunnen werken in de koningsklasse van de autosport.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Laten we uitgaan van een positief scenario", zo start oud-F1-baas Bernie Ecclestone zijn relaas tegenover The Daily Mail. "Als het slechts zes maanden duurt om deze pandemie een halt toe te roepen en het dan niet langer een probleem vormt, dan nog zal het alsnog lastig worden om het seizoen op gang te brengen."

"Dat is niet zomaar gebeurd, er moeten namelijk veel verschillende dingen worden geregeld. De promotors van de Grands Prix moeten dan risico's nemen en een raceweekend organiseren zonder te weten of er mensen op zullen komen dagen. Normaal gezien plannen mensen zulke tripjes ver van te voren."

"En dan moeten er natuurlijk ook nog teams zijn om deel te nemen. De eerste vraag is dan, bestaan ze nog allemaal? Voor teams zoals Williams, die ook gewoon salarissen uit moeten keren en rekeningen moeten betalen, is het geen gemakkelijke periode als er geen inkomsten zijn."

In 'zijn tijd', toen hij nog Formule 1-baas was, had Ecclestone graag een helpende, financiële hand geboden, maar vandaag de dag is dat niet meer zo één, twee, drie mogelijk, weet de 89-jarige Brit. "Vroeger hadden de teams niet zo veel mensen in dienst, en dan zou ik ze altijd uit de problemen helpen met een kleine lening, soms schold ik die daarna zelfs helemaal kwijt."

"Maar vandaag de dag wordt er geopereerd op een veel grotere schaal en is ook het wereldje helemaal anders. Als je nu één team helpt, dan moet je ze namelijk allemaal op dezelfde manier steunen. Vroeger gebeurde dat meer op persoonlijke basis. Toen deed ik dat waarvan ik dacht dat het het juiste was", aldus Ecclestone, die tot slot gevraagd wordt of het coronavirus de grootste bedreiging ooit is voor het voortbestaan van de sport.

"Ja", antwoordt hij volmondig.

14 reacties