Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De keiharde strijd om de derde plek in het kampioenschap

De wereldtitels in de Formule 1 zijn dit jaar al verdeeld. Lewis Hamilton veroverde zijn zevende coureurswereldtitel en Mercedes ging er wederom vandoor met de constructeurstitel. Achter Mercedes eindigt Red Bull op de tweede plaats, maar om de derde plaats in de strijd om het kampioenschap vindt nog een bikkelharde strijd plaats. RacingNews365 informeert je in dit artikel over de kanshebbers op die belangrijke derde plek.

Formule 1 staat vaak gelijk aan geld, zeker wanneer het over de prestaties van de teams gaat. Iedere plaats die je hoger eindigt in de strijd om het constructeurskampioenschap, levert je automatisch meer geld op. Daarom zijn enkele coureurs en teams op het moment nog extreem gemotiveerd voor de laatste races van het jaar en zullen ze absoluut geen steekje willen laten vallen. Een fout kan immers miljoenen euro's aan inkomsten schelen. Voorlopig gaat de strijd tijdens de laatste races van het seizoen tussen Racing Point, McLaren en Renault, maar na de podiumplek van Vettel in Turkije, gelooft ook de Scuderia nog in een wederopstanding. Ferrari staat op dit moment op een zesde plek in de strijd om het constructeurskampioenschap, met een achterstand van 24 punten op de nummer drie, Racing Point. Een flink gat, maar theoretisch gezien zouden de Italianen nog 132 punten kunnen behalen tijdens de laatste drie races van het seizoen. Dat zal echter niet eenvoudig zijn, aangezien zowel Mercedes als Red Bull dit jaar vele malen sterker zijn dan Ferrari. Het in Maranello gevestigde team kan dan worden gezien als een outsider voor de derde plek. Racing Point, McLaren en Renault lijken uit te gaan maken wie 'best of the rest' wordt in de Formule 1. Vooral die laatste teams maken het interessant voor Daniel Ricciardo. De Australiër rijdt op dit moment namelijk nog in dienst van Renault, maar zal volgend seizoen de overstap maken naar McLaren. Ricciardo strijdt dus tegen zijn toekomstige werkgever, maar daar lijkt de voormalig teamgenoot van Max Verstappen zich niet druk om te maken. "Met een achterstand van achttien punten, zijn we op dit moment natuurlijk de underdog in de strijd om de derde plek in het kampioenschap." "De mindere resultaten van ons in Turkije zorgden voor een flinke omslag in de strijd om die derde plek, maar toch geloof ik niet dat we al kansloos zijn geworden. Er zijn nog altijd drie races te rijden voordat de strijd definitief voorbij is", aldus de gemotiveerde Ricciardo tegenover onder andere RacingNews365 . Bij zijn toekomstige team McLaren zijn ondertussen de zorgen ontstaan over de recente prestaties van Ferrari. "We waren blij dat onze coureurs nog de vijfde en achtste plaats veroverde tijdens de race in Turkije, nadat de kwalifcatiesessie op zaterdag zeer moeizaam verliep voor ons", somt McLaren-teambaas Andreas Seidl de prestaties van zijn team in Turkije op. "We zagen echter ook dat Ferrari het goed deed tijdens de Grand Prix van Turkije en het is duidelijk dat ook zij zich hebben gemeld in de strijd om de derde plek in het kampioenschap. Ik zeg zeker niet dat ik ze vrees, maar ik ben wel realistisch over hun kansen. Ze zijn een sterk team, met twee goede coureurs. Dus we moeten ze in de gaten houden." Artikel loopt verder onder de foto.

Voorlopig heeft Racing Point nog altijd de beste papieren in handen om de strijd om de derde plek te winnen. Het Britse team zal volgend jaar door het leven gaan als Aston Martin en zal een derde plek graag willen gebruiken als een marketingtool gedurende de lange winter die zal volgen. Voorlopig lijken Sergio Perez en Lance Stroll ook over de snelste wagen te beschikken ten opzichte van de overige coureurs die strijden om de derde plek in het constructeurskampioenschap. Ondanks dat de wagen van Racing Point een stuk sneller lijkt te zijn dan die van McLaren, staat het team van Carlos Sainz en Lando Norris op slechts vijf punten achterstand van Racing Point. Een prestatie die Seidl zeer trots maakt. "We hebben op dit moment zeker niet de derde of vierde snelste wagen van het veld in ons bezit. Toch staan we op de vierde plaats en moeten we de focus ook op ons zelf blijven richten. We moeten in de komende drie races namelijk zoveel mogelijk punten zien te pakken en dan zullen we zien of dat genoeg is om de derde plek in de strijd om het kampioenschap te veroveren. Onze wagen is ten opzichte van vorig seizoen in ieder geval flink verbetert en dat nemen we mee in de strijd tegen onze concurrenten", aldus een strijdvaardige Seidl tegenover onder andere RacingNews365 . Bij Racing Point kijkt men in ieder geval uit naar de harde strijd tussen de verschillende teams tijdens het laatste stuk van het kampioenschap. "Ik verwacht echt dat de strijd tot en met de laatste race van het jaar in Abu Dhabi zal doorgaan. Alles staat zo ontzettend dicht bij elkaar, dat alle scenario's nog mogelijk zijn", aldus Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer. De Amerikaan zag dat zijn team en met name Sergio Perez tijdens de Grand Prix van Turkije onwijs belangrijke punten binnen sleepte voor het Britse team. Gezien de prestaties van Lance Stroll tijdens de kwalificatie in Turkije, waarin de Canadees de poleposition veroverde lijkt Racing Point op alle vlakken de favoriet te zijn voor de derde plek. Ook zal de krachtige Mercedes-motor het team tijdens zowel de eerste als tweede race op Bahrein helpen. Normaal gesproken is Bahrein al een circuit waar een krachtige motor van belang is, maar tijdens de tweede race zullen de pk's een nog grotere rol spelen. De tweede variant van het circuit heeft namelijk veel weg van een oval. Gezien het belang van de derde plek in de strijd om het kampioenschap, zullen de overige teams zich echter niet gewonnen geven voordat de laatste finishvlag van het seizoen gevallen is. De Formule 1-fan is dan ook de grote winnaar in de strijd om het constructeurskampioenschap!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi