Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Vowles velt oordeel: "Zo zou ik niet willen racen"

Williams-teambaas James Vowles moest in Djedda toekijken hoe Kevin Magnussen zijn coureur Alexander Albon de muur in drukte, om vervolgens na een do-or-die-actie alles en iedereen op te houden. Hij is bepaald niet van die acties gecharmeerd.

Albon Saudi Race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De reactie van Williams-teambaas James Vowles in de Williams-debrief op het de acties van Kevin Magnussen laat zich het beste omschrijven als passief-agressief. Magnussen drukte eerste Alexander Albon in de muur, om daarna met een bruuske actie Yuki Tsunoda in te halen en daarna alles en iedereen op te houden, waardoor Nico Hulkenberg ruim daarvoor een gat kon slaan richting een veilige pitstop en één WK-punt.

"Vragen over of dat geoorloofde en sportieve tactieken zijn, zijn vragen die we als organisatie en als sport aan moeten kaarten", zo stelt Vowles. "Daar moeten we met het oog op de toekomst naar kijken, maar als ik puur van mezelf uit ga, is dat niet de manier waarop ik zou willen racen."

Vowles is er van overtuigd dat als Magnussen die tactiek niet had toegepast Williams de snelheid had om aanspraak te maken op die tiende plek van Hulkenberg, ook al was de auto van Albon beschadigd na de kleun van Magnussen eerder in de race. Hoeveel kostte hem dat?

"Op aerodynamisch vlak misschien een tiende van een seconde, maar dat vertelt niet het hele verhaal. Door het verlies druk op de voorzijde, sleten de banden sneller dan normaal het geval zou zijn. Dat komt heel nauw."

"Dat maakt dat over een langere stint op harde banden het tijdverlies toch begon op te lopen. Zonder die problemen hadden we meer kans gehad om Magnussen in te halen."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen vindt vertrek Newey niet onoverkomelijk voor Red Bull