Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
James Vowles

Vowles ziet ondanks vele crashes toch nog wat positiefs bij Williams

2024 is nog niet het jaar voor Williams. Het team uit Grove heeft de maken met de ene crash na de andere en heeft nog geen punt gescoord. Toch ziet teambaas James Vowles nog wat positiefs in de eerste races van het kalenderjaar.

Sargeant race Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het Formule 1-seizoen 2024 is inmiddels vier races oud en het beste resultaat voor Williams is twee keer een 11e plaats voor Alex Albon, in zowel Djedda als Australië. Het team uit Grove heeft dus nog geen punt gescoord en is meer in het nieuws gekomen door de flinke klappers in Melbourne en Japan. In Australië kon het team met slechts één auto aan de start staan, omdat het chassis van de wagen van Albon compleet werd afgeschreven na een flinke crash in de eerste oefensessie.

Vervolgens kwam Logan Sargeant tijdens de eerste training op Suzuka in de muur terecht en was de race van Albon al na een paar bochten voorbij in Japan. Toch ziet teambaas James Vowles wat het sterke punt van Williams is in 2024, zo legt hij uit.

"De kracht van de auto is dat we een balans hebben kunnen vinden op alle circuits die we tot nu toe hebben aangedaan en die verschillen nogal van elkaar. Qua performance gaat het ook niet op en neer en zijn we vrij constant geweest. En met uitzondering van Australië, hebben we telkens een auto gehad waarmee we om de punten kunnen vechten als alles helemaal perfect was geweest. In Melbourne was dat niet het geval, daar waren we gewoon niet snel genoeg", zo vertelt de Williams-teambaas.

"De kracht van de auto is dus dat we geen grote verschillen hebben qua performance op de verschillende banen en dat betekent dat we dit jaar 24 kansen hebben om punten te scoren. Het volgende dat we moeten doen is de performance die we op de auto hebben gezet omzetten in resultaten op de baan. Het is duidelijk dat we ons nu in een situatie bevinden waarin de schade ons op achterstand heeft gezet, maar los daarvan betekent het dat we een solide basis en een solide pakket hebben om mee te werken."

"Het is geen auto die zich zo gedraagt waardoor het moeilijk is om performance aan toe te voegen. De eerder genoemde fundamenten zijn ongelooflijk belangrijk om op voort te bouwen. Maar het is duidelijk dat we nu stap voor stap, race voor race, performance moeten toevoegen aan deze auto om verder naar voren te komen in het veld", zo sluit Vowles af.

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'