Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vraagtekens bij nieuw Mercedes-contract Hamilton: "Dat toont aan hoe hij erover denkt"

David Coulthard heeft zo zijn bedenkingen bij de contractonderhandelingen tussen Lewis Hamilton en Mercedes. Waarom is er nog steeds geen nieuw contract? Hij vermoedt dat Hamilton twijfels heeft.

Al maanden wordt er gesproken over de contractonderhandelingen tussen Lewis Hamilton en Mercedes. Het contract van de zevenvoudig kampioen loopt aan het einde van het jaar af. Deze winter zouden de twee partijen met elkaar om de tafel gaan zitten, maar daar kwam uiteindelijk niets van. De afgelopen maanden zijn de gesprekken op gang gekomen, maar ondanks positieve geluiden van beide kanten, blijft contractnieuws uit. De thuisrace van Hamilton op Silverstone was natuurlijk het ideale moment om bekend te maken dat hij langer in de sport zou blijven. Velen verwachtten dan ook een aankondiging, maar die kwam er niet. Toch gaf Hamilton een kleine update. "We zijn dichtbij." "Het is zeker niet gemakkelijk", vervolgde hij. "Maar ik geloof dat we er zullen komen. Ik denk dat we gewoon moeten blijven werken en ons best moeten blijven doen en dat is wat we proberen te doen", zo liet Hamilton optekenen tijdens het Grand Prix-weekend in Groot-Brittannië. Verder benadrukte hij dat het niet ging om geld. "Dat klopt. Ik hoop hier nog heel lang deel van uit te maken. Voor mijn gevoel heb ik nog zeker vijf jaar in me."

Vraagtekens

Formule 1-analist en voormalig Red Bull-coureur David Coulthard begint zijn bedenkingen te krijgen vanwege het uitblijven van contractnieuws. De twee partijen praten liefkozend over elkaar, maar resultaat wordt er niet geboekt. De Brit concludeert dan ook dat zijn landgenoot zelf nog niet helemaal zeker is over zijn toekomst bij Mercedes. "We blijven constant horen dat het binnenkort rond zou zijn, maar waarom is dat niet het geval? Het is nou niet alsof ze elkaar nog moeten leren kennen! Ze hebben samen al meerdere wereldtitels weten te winnen", zo doelt hij op Channel 4 op de vele gewonnen wereldtitels in de periode 2014 - 2021. "Daarom denk ik dat dat aantoont dat Lewis in zijn koppie nog niet helemaal overtuigd is. De upgrades zijn er nu weliswaar, waardoor Mercedes een kleine stap heeft gezet. Om mee te doen voor Grand Prix-overwinningen zullen ze echter een sprong moeten maken."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"